Hege i 300 – Tertnes

Hege i 300

Hege Vikebø spiller sin 300. eliteseriekamp for Tertnes når blåtrøyene møter Byåsen i kveld.

Da hun var fem og et halvt år gammel begynte hun å spille håndball i Vadmyra. Det var storesøster Siv, som er fire år eldre enn Hege, som fikk overtalt henne til å teste sine evner på parketten. Vadmyra hadde ikke noe lag for så unge jenter i klubben, men Hege insisterte på å spille håndball og dermed ble det til at hun trente med de som var ett år eldre. Hun trivders veldig godt med håndballen og da hun var 17 år bestemte hun seg for å ta et skritt videre. Tertnes, som i alle år hadde vært Vadmyras erkerival på aldersbestemt nivå, ble Heges nye klubb.

Fra å ha vært bakspiller i Vadmyra ble hun omskolert til linjespiller i Tertnes, hvilket må sies å ha vært en stor suksess. Vikebø ble allerede i sin første sesong i eliteserien døpt til forsvarsminister i bergenspressen. Gradvis vokste hun også til å bli en meget god linjespiller offensivt.

Det er en klisjé i håndballkretser som sier at en aldri skal spille en linjespiller i kontra. Dette henger igjen fra tiden da linjespillerne stort sett var en granittblokk med mer muskler enn teknikk. Hege gjør denne klisjéen til skamme. Hun er en spillende linjespiller som faktsik kan føre ballen opp i Tertnes sitt ankomstspill. Og byr muligheten seg, hiver Hege gjerne avgårde et susende underarmskudd.

Karrieren har gitt henne mange høydepunkt. Vikebø var bare lærejente når hun på slutten av 90-tallet spilte sammen med stjerner som Kjersti Grini og Janne Kolling. I dag er rollene snudd på hode. Nå er det Hege som er den store kulturbæreren og lære opp de unge spillerne i Tertnes.

Men Europacup med finale i 1999 og spill i Champions League i sesongen 2004/05, er nok det største.

Hege har dessuten også vært innom både U- og A-landslag. Hun var med i U-EM i Polen og U-VM på Elfenbenkysten. Tyve A-landskamper ble det til hvor høydepunktet var EM i Romania i 2000 samt prøve-OL i Sydney i 1999.

Vikebø har også hatt flere tilbud fra klubber i Danmark, men har alltid blitt i Tertnes. Noe som klubben verdsetter høyt!