Sterk borteseier i serieåpningen – Tertnes

Sterk borteseier i serieåpningen

Tertnesjentene sørget for en sterk borteseier i serieåpningen da Byåsen ble slått med 8 mål lørdag.

Det var hjemmelaget som startet best, og Byåsen styrte kampen det meste av første omgang. Unøyaktighet i forsvarsspillet preget Tertnes fra start, dessuten ble det for mange bomskudd i angrep. Men en timeout knappe 5 minutter før hvilen, vekket Tertnesjentene. Fra å ligge under 15-11, ble det redusert tre ganger før pause uten at Byåsen kvitterte. Dermed var hjemmelagets ledelse redusert til kun ett mål.

Denne trenden fortsatte da lagene kom på banen i 2. omgang. Tertnes tettet igjen i forsvar, og mens det var mange bomskudd i 1. omgang, spilte jentene seg nå til sjanser som ble omsatt i scoringer. Og hele 13 av disse scoringene var signert Henriette Eggen. Tjue minutter ut i omgangen var ledelsen oppe i 9 mål, og det endte til slutt med 8-målsseier, 37-29. Solid forsvarsspill i første del av 2. omgang avgjør kampen, dessuten blir det prestert mye bra angrepsspill.

Etter kampen sa Tore Johannessen dette til Åsane Tidende:

– Vi er veldig misfornøyde med forsvarsspillet de første tjue minuttene av 1. omgang. Byåsen slipper alt for lett til, men så synes jeg det endrer seg i slutten av omgangen, slik at vi ligger bare ett mål bak til pause, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

– I 2. omgang leder vi 2-0 før det er gått et minutt, og får ganske raskt tre-fire mål på dem og bare øker på. Forsvarsspillet fungerer bedre, men så slipper vi Byåsen litt inn igjen de siste ti minuttene av kampen, men da er den i realiteten avgjort.

– Jeg er mest fornøyd med at vi klarer å snu dette – at vi ligger under med fire mål og kommer tilbake, at vi snur en dårlig trend i forsvarsspillet, der vi var litt forsiktige i duellspillet og hadde for lite energi. Det er ikke alltid så lett å endre dette i løpet av en kamp når vi ikke får det til fra start, men det gjorde vi i dag og det er jeg veldig godt fornøyd med. Jeg er imponert over det spillerne gjør defensivt de første 20 minuttene av 2. omgang. Det er det som avgjør av kampen.

Dermed ble det en god serieåpning for Tertnesjentene.

Onsdag venter første hjemmekamp, og motstander er nyopprykkede Haslum. Kampen spilles i Åsane Arena kl. 18:30, og billettene fås kjøpt i Tertnes-appen, samt på billettsiden vår. Kampen vises også på TV2 Play, med sendestart kl. 18:20.

KAMPFAKTA

Byåsen-Tertnes 29-37 (15-11)

REMA 1000-ligaen, Kolstad Arena. Dommere: Ismet Kvakic og Tommy André Eriksen

Tertnes: Kadija Mårdalen, Mariell Cooper – Marthe Hatløy Walde 2, Henriette Karlsen Risti, Avril Mikkelsen Frei 1, Linn Gossé, Henriette Espetvedt Eggen 13, Emma Holtet 5 (4), Martine Hellesø Knutsen 2, Vilde Janbu Fresvik 5, Fanny Skindlo 5, Maria Bergslien Gald 1, Marie Rokkones Hansen 3

Toppscorer Byåsen: Janne Eklo 6

Utvisninger: Tertnes 5 x 2 min, Byåsen 5 x 2 min.