Juniorjentene sikret kvartfinaleplassen – Tertnes

Juniorjentene sikret kvartfinaleplassen

Det ble som ventet en tett og jevn fight i 4. rundekampen mot Oppsal på torsdag, men juniorjentene sørget for seier og med det kvalifisering til kvartfinalerunden i NM J 20.

Etter å havnet noen mål bak midtveis i 1. omgang, først og fremst pga. mye bomskudd, kjempet Tertnesjentene seg opp i ryggen på Oppsal. Anført av Vilde Fresvik, som scoret de to siste målene før pause, var stillingen 12-13 til gjestene halvveis.

Selv om det var Oppsal som scoret det første målet i 2. omgang, var Tertnes på hugget, og etter ca. 10 minutter var Tertnes foran i målprotokollen igjen. Denne ledelsen holdt laget helt ut, og selv om det røynet på mot slutten, spesielt da Oppsal punktmarkerte hele laget for å vinne tilbake ballen og få noen raske scoringer, dro jentene det hele i land. Edle Eik Litland satte sitt 8. mål for kampen med 30 sekunder igjen å spille, og det endte med tremålsseier, 27-24. Dermed ble det en aldri så liten revansje etter at vi med eliteserielaget tapte mot Oppsal på bortebane bare 4 dager i forveien.

Nevnte Vilde og Edle delte toppscorer-tittelen med 8 mål hver, mens Kadija Mårdalen hadde en god kamp i mål, der hun blant annset reddet ALLE av Oppsals fem 7-meterkast!

Dette betyr at laget er kvalifisert til kvartfinalene, og mulige motstandere er: