Ny sjanse mot Sola – Tertnes

Ny sjanse mot Sola

Onsdag kveld er det klart for et nytt vestlandsderby, med ny kamp mot laget fra vårt nabofylke i sør.

For bare litt over 2 uker siden møttes Tertnes og Sola i REMA 1000-ligaen i Åsane Arena, og den gang var det Sola som stakk av med seieren. At det til slutt ble med 10 måls margin, føler vi ikke gir et helt riktig bilde av kampen, da den føltes langt jevnere enn hva resultatet skulle tilsi. Men uansett, Sola vant 30-20, og når så lagene skal møtes på ny i Åsane Arena, denne gangen i åttedelsfinale i NM (cupen), er Tertnesjentene motiverte for å vise seg fra en bedre side. Klarer en prestere på samme toppnivå gjennom hele kampen, er sjansene til seier og avansement til kvartfinalen, absolutt tilstede.

Siden sist møte, har lagene spilt en kamp hver. Tertnes tapte 31-26 på bortebane mot Oppsal, mens Sola vant med samme margin på bortebane mot Follo. Selv om Sola igjen må sies å være en av medaljekandidatene, har mange av ekspertene ment at Sola ikke ser like sterke ut i år. Men inntil videre har laget imponert, og Sola er faktisk det eneste laget som står med full pott etter 5 serierunder.

Avansement til kvartfinalerunden er i potten, og skulle kampen ende uavgjort etter ordinær spilletid, spilles det 2*5 minutter ekstraomganger for å kåre en vinner. Er det fortsatt likt, blir det enda 2*5 minutter ekstraomganger. Står det fortsatt likt i målprotokollen, skal kampen avgjøres på straffekastkonkurranse.

Kampen spilles i Åsane Arena onsdag kveld med den litt uvanlige kampstarttiden kl. 20:00. Årsak til sen kampstart, er herrer 1. divisjonskampen Åsane-Bergsøy som allerede var berammet til kl. 18:00 da vi trakk Sola. Men benytt anledningen til en skikkelig håndballkveld i Åsane Arena på onsdag, og husk at alle som løser ordinær billett til Åsane-Bergsøy, får gratisbillett til Tertnes-Sola (bli enten sittende på tribunen, eller få med deg fribillett på veien ut i pausen mellom herre- og damekampen). Kampen sendes på MyGame.