Overbevisende seier over Follo – Tertnes

Overbevisende seier over Follo

Før kampen på søndag hadde Tertnes og Follo HK Damer like mange poeng, med to seire og to tap hver, og med Tertnes på 8. plass foran Follo på 9. plass. Men da lagene møttes var det ingen tvil om hvem som var det sterkeste laget.

Tertnes dominerte kampen fra start til slutt, med godt forsvars- og målvaktsspill som det hadde vært fokus på på forhånd, og å slippe inn kun 6 mål på én omgang i REMA 1000-ligaen er ikke hverdagskost. Fremover spilte laget seg til gode målsjanser i nærmest alle angrep, og ledelsen til pausen kunne faktisk vært enda større. Tertnesjentene kriget om hver ball, og kampens øyeblikk kom da Maria i et tigersprang kastet seg etter en «fri» ball som hun fanget rett foran en Follo-spiller.

I 2. omgang beholdt Tertnesjentene kontrollen hele veien. Det ble gjort endel bytter, men Tertnes holdt avstanden ned til Follo, som aldri klarte å nærme seg. Til slutt endte det med 32-23 seier, med Emma som vår toppscorer med 7 mål. Hun ble også kåret til banens beste, og fikk premie av kampsponsor MOVA.

KAMPFAKTA

Tertnes-Follo 32-23 (15-6)

REMA 1000-ligaen, Åsane Arena. Dommere: Erlend Akerhaugen Røneid og Sondre Snersrud

Tertnes: Helle Kjellberg-Line 1, Kadija Mårdalen – Birgitte Karlsen Hagen 2, Marthe Hatløy Walde 4, Henriette Karlsen Risti 3, Avril Mikkelsen Frei 1, Linn Gossé, Henriette Espetvedt Eggen 5, Emma Holtet 7 (5), Martine Hellesø Knutsen, Vilde Janbu Fresvik 4, Fanny Skindlo, Maria Bergslien Gald, Marie Rokkones Hansen 5

Toppscorer Follo:  Mari Myrland 5

Utvisninger: Tertnes 5 x 2 min, Follo 7 x 2 min og ett rødt kort

Kommende uke venter en tøff utfordring for Tertnesjentene, dvs. TO tøffe utfordringer, med først bortekamp i cupen mot Larvik på onsdag, og så ny bortekamp i REMA 1000-ligaen mot samme lag på søndag. Larvik er så langt ubeseiret i høst, og har virket veldig sterke. Det er derfor ingen tvil om at favorittstempelet er på hjemmelaget, og det håper og tror vi at Tertnesjentene kan utnytte til sin fordel.