To av to mot Larvik på fem dager – Tertnes

To av to mot Larvik på fem dager

Om noen hadde sagt for få uker siden at Tertnesjentene skulle slå Larvik to ganger på fem dager, hadde vi nok ikke vært helt overbevist om at det ville skje. Men vi har sett laget vokse kamp for kamp, og selvtilliten kvartfinaleseieren ga, ga også tro på en ny seier. Og søndag kveld klarte jentene våre å gjenskape prestasjonen fra onsdagens kamp.

Men nok en gang skulle det bli et jevnt oppgjør. Lagene fulgte hverandre tett i starten, men så fikk Tertnes en liten luke. Forsvars- og målvaktsspillet fungerte godt i denne perioden, og jentene ledet med fire mål ved halvspilt førsteomgang. Men så kom det en dårlig periode for Tertnes. Larvik slapp altfor lett til i midtsonen og Tertnes var ikke like disiplinerte i returløpet, slik de var i starten av omgangen.

Men heldigvis, akkurat som på onsdag, klarte Tertnes å justere seg gjennom pausen. Forsvarsspillet laget presterte i denne siste delen av kampen, var rett og slett imponerende. I angrepsspillet var en tålmodig, hele laget jobbet godt tilbake i forsvar og en fikk flere viktige redninger. Med fem minutter igjen av kampen gikk Tertnes opp i 26-28. Larvik fikk så 7-meter og reduserte til 27-28, før Tertnesjentene økte til 27-29 med Eggens syvende mål for dagen.

Med 30 sekunder igjen av kampen, reduserer Larvik på nytt på et gjennombrudd fra linjen, men en taktisk timeout fra Tertnes-benken, ga spillerne den roen de trengte for å beholde ballkontroll helt frem til dommerne blåste av kampen. Dermed endte det med 28-29 og en ny borteseier i Larvik.

Dette var en svært sterk prestasjon som førte Tertnes opp på 5. plass på tabellen. Nå går vi inn i en kamppause på 2 uker, før vi møter Vipers søndag 3. november*.

Som på onsdag ble Eggen vår toppscorer, og hun ble også kåret til banens beste.

*I skrivende stund er situasjonen rundt en evt. Vipers-konkurs fortsatt uavklart.

KAMPFAKTA

Larvik-Tertnes 28-29 (17-16)

REMA 1000-ligaen, Jotron Arena. Dommere: Antonie Seierstad Dale og Rebecca Røsberg Skjold

Tertnes: Helle Kjellberg-Line, Kadija Mårdalen – Birgitte Karlsen Hagen 4 (4), Marthe Hatløy Walde 2, Henriette Karlsen Risti, Avril Mikkelsen Frei 3, Henriette Espetvedt Eggen 7, Emma Holtet 6, Martine Hellesø Knutsen, Vilde Janbu Fresvik 3, Maria Bergslien Gald 1, Marie Rokkones Hansen 3

Toppscorer Larvik:  Maja Furu Sæteren 12

Utvisninger: Tertnes 2 x 2 min, Larvik 1 x 2 min