Andre seier av to mulige – Tertnes

Andre seier av to mulige

Tertnesjentene kom fra en sterk åttemålsseier i serieåpningen borte mot Byåsen, mens Haslum tapte knepent mot Fana. Hjemmelaget var dermed favoritten mot laget som rykket opp sist sesong.

Men det ble ingen god start for Tertnesjentene. Det ble for mye skuddbom, og bakover ble det for store avstander. Bortelagets målvakt fikk en god start, og først etter fem minutter kom den første Tertnes-scoringen. Det var Haslum som styrte starten på kampen og ledet 6-2 før Tertnesjentene skjønte alvoret.

Hjemmelaget klarte da å heve tempoet, samtidig som Kadija hadde flere flotte redninger, og etter drøye 20 minutter ble det utlikning til 9-9.

Blåtrøyene scoret ytterligere tre og ledet 14-11 et drøyt minutt før pause. Mens alle trodde hjemmelaget skulle dra i fra, var det i stedet nykommeren Haslum som satte inn tre mål på 76 sekunder, og sørget for 14-14 til pause.

Men Tertnesjentene fikk en god start på 2. omgang. Avril, Henriette Eggen, Marie, Emma og Marthe scoret hver sin gang før det var gått syv minutter. Plutselig stod det 19-14, og ikke lenge etterpå la Linn på til 20-15.

Men Haslum nektet å gi seg, og reduserte til 21-19, og plutselig var stillingen 22-21. Men hjemmelaget slapp med skrekken. Kadija vartet opp med med flere klasseredninger, og da Henriette Eggen satte inn 28-24 med to og et halv minutt igjen, var seieren sikret. Kampen endte til slutt med Tertnes-seier 31-26, og mens Emma ble toppscorer med imponerende 9 scoringer på alle sine 7-meterkast, ble Kadija kåret til banens beste etter en rekke flotte redninger.