– Det var kanskje ikke forventet hos så mange, men vi hadde troen – Tertnes

– Det var kanskje ikke forventet hos så mange, men vi hadde troen

Tertnes har virkelig gjort seg fortjent til en semifinale-billett i NM etter imponerende innsats både i åttendelsfinalen og i kvartfinalen.  Lagene som spilte bronsekamp under Final8 i Arendal i vinter ble begge slått på en overbevisende måte og bakerst bidro Helle Kjellberg-Line med en redningsprosent på 49 mot Sola og 33 mot Larvik.


– Det var utrolig gøy å slå Larvik på bortebane onsdag.  Det var kanskje ikke forventet hos så mange, men vi hadde trua, så det var veldig gøy rett og slett, sier Helle Kjellberg-Line (24).


I kvartfinalen i Bergslihallen fikk Larvik overtaket mot slutten av førsteomgang og ledet 15-11 ved pause.  Og økte direkte til 16-11.  Tertnes kom tilbake og tok ledelsen for første gang i andre omgang etter 50 minutter.  De ledet på det tidspunktet 22-21.

Larvik tok over føringen igjen og ledet 24-23 da sju minutter gjenstod.  Så vant Tertnes de neste minuttene 5-0 og sikret seier 29-25. 

– Vi havnet litt bakpå fra start.  Det glapp litt i forsvar og vi klarte ikke å sette alle sjansene, som gjorde at vi havner fire mål bak til pause.

– I andre omgangen fikk vil til det vi snakket om i pausen.  Vi fikk orden på forsvaret og scoret på de sjansene vi skal sette fremover.  Da fungerte det bare, det var helt magisk i andre omgang, sier sisteskansen opprømt. 


Helle forteller at de opplevde å få ekstra flyt i angrepsspillet på grunn av at de fikk satt forsvaret.  Innsatsen i forsvar gjenspeiler seg gjerne fremover i banen og Tertnes fikk de målene de skulle ha for å avgjøre kampen de siste fem minuttene.

– Vi hadde gjort gode forferdelser og hadde en god følelse før kampen.  Vi hadde trua alle sammen.  Det var en kamp der vi hadde ingenting å tape, alle spilte med senkede skuldre og fokuserte på at vi skulle ha det veldig gøy.  Det fungerte, sier 24-åringen entusiastisk.


Hvor artig er det å spille en så viktig kamp og lykkes?

– Det var utrolig gøy!  En veldig deilig opplevelse for hele gjengen.  En god følelse å ta med videre til de neste kampene som kommer. 

I 2. runde i NM vant Tertnes 41-13 over Kjøkkelvik.  I 3. runde ble det seier 34-19 over Randesund.  Så ble det seier 31-26 over Sola i åttendelsfinalen og på onsdag ble Larvik slått 29-25 i kvartfinalen. 

– Jeg synes virkelig at vi fortjener den semifinalebilletten etter å ha slått ut to så gode lag, bemerker Helle. 

Den tidligere Byåsenmålvakta hadde 22 redninger mot Sola (redningsprosent 49) og 12 redninger i Bergslihallen på onsdag (redningsprosent 33).

– Jeg er fornøyd med min egen innsats i de kampene, egentlig.  Men det har veldig mye å si at forsvaret sitter, jobben min bak blir veldig mye enklere da.  Vi har jobbet mye med forsvaret i hele perioden etter sommeren og det får vi betalt for nå som ting sitter.  Kreds til gjengen som står foran meg.  Vi har et bra samarbeid som vi skal bygge videre på.

Dere er i semifinalen, en kamp fra å spille NM-finale.  Hvordan føles det?

– Det er veldig kult.  Det hadde man kanskje ikke trodd på forhånd.  Det er en skikkelig bonus om det skulle skje, at vi når finalen.  Det hadde vært superkult å spille NM-finale.  Men det skal spilles en semifinale først, påpeker hun.

Helle Kjellberg-Line var fem sesonger i Byåsen, de to siste som førstemålvakt.  Hun flyttet fra Trondheim til Bergen i sommer.  Hun gikk glipp av oppgjøret mot gamleklubben i serieåpningen 31. august på grunn av at hun knakk lillefingeren rett før sesongstarten.  Helle får en ny mulighet til å møte gamleklubben når Byåsen kommer til Åsane Arena 6. november for å kjempe om finalebilletten.

– Vi trakk Byåsen som motstander i cupen. Det er ikke noen hemmelighet at vi håpet å unngå å få Storhamar i semifinalen, så jeg vil si vi er fornøyde med trekningen. Byåsen er en tøff motstander med mange gode kvaliteter som har vært i flyten i de siste kampene. Jeg tror det blir en jevn kamp fra start til slutt. Det blir litt ekstra gøy for meg å få spille mot Byåsen da jeg ikke fikk med meg serieåpningen tidligere i høst.

Hvordan håper du at dere fremstår i semifinalen?

– Jeg tenker vi skal ha den samme inngangen til kampen som vi hadde mot Sola og Larvik.  Det er en kjempebonus å spille en finale så klart, men vi har ingenting å tape.  Vi skal tenke at det er veldig gøy å spille sånne kamper.  Vi skal ikke ha noe press på oss og møte kampen med lave skuldre, sier Helle Kjellberg-Line avslutningsvis.