Lokal forsterkning – Tertnes

Lokal forsterkning

Bønes- og Årstadspilleren Tonje Løseth er klar for spill i Tertnes. Tonje er bare 18 år gammel, men Tertnes mener hun helt klart er moden nok til til å ta steget opp en divisjon.

– Tonje er en spiller vi har fulgt med lenge. Hun har trent jevnlig med oss hele sesongen, og hun har nå tatt tatt så mange steg at vi mener hun er klar for eliteserien, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Tonje er en spiller med mange kvaliteter som vil bli en fin tilvekst i Tertnes-stallen. Med god spilleforståelse, gode gjennombrudd og et godt distanseskudd blir det spennende å følge henne utover i sesongen.

Tertnes har hatt en avtale med Årstad siden før sesongen om at når spillerne blir klare for spill i eliteserien, skal de få anledning til å melde overgang til Tertnes.
– Det er viktig for oss at når vi henter spillere lokalt fra 1.divisjon at vi også kan gi de et bedre kamptilbud. Vi mener det derfor er riktig å hente de først når de er moden for spill og heller la de hospitere i trening frem til det. Dermed får de spilt masse i 1.divisjon i stedet for eventuelt sitte mye på benken i eliten frem til de er klar. Dette har vi hatt en veldig god dialog med Årstad på. Det er vi selvsagt veldig takknemlig for, sier daglig leder i Tertnes Lars Riis Ellingsen.

I Bønes, som er Tonjes opprinnelge klubb, ble forespørselen om overgang møtt med begestring.
– Det er flott for en klubb som Bønes å få frem en spiller til eliteserien. Det gleder oss, sier styreleder Christine Ullestad i Bønes.

Tonje debuterer for Tertnes borte mot Gjøvik og Vardal 25.november.