Satser på ungdommen – Tertnes

Satser på ungdommen

Tertnes-trener Tore Johannessen har valgt å satse på ungdommen foran den viktige kampen mot Storhamar i kveld.

Ettersom Charlotte Askeland gir seg etter denne sesongen og allerede er i gang med pendling til Oslo, er hun ikke på laget i kveldens kamp mot Storhamar. I stedet kommer 16 år gamle Stine Skogrand inn.

Fyllingen-jenten debuterte for Tertnes denne sesongen, og hun var da den yngste debutanten siden Mette Davidsens debut i 1992. Kveldens kamp blir kamp nummer seks i Postenligaen for Stine, som også er fast inventar på Fyllingens 1.divisjonslag og juniorlandslaget.

Bortsett fra denne endringen stiller Tertnes med samme lag som i forrige kamp. Sakura Hauge har slitt med kneet etter landslagssamlingen forrige uke, men er likevel med i troppen.

Det er de to siste års bronselag i kvinnenes Postenliga som møtes. Storhamar tok bronse i debutsesongen i eliteserien, og i fjor var det Tertnes sin tur, på plassen foran Storhamar. Tertnes har heller aldri slått Storhamar i seriekamp. Uavgjort i sesongen 07/08 er så langt beste resultat.

– Dette kan bli en veldig avgjørende kamp, som det blir viktig for oss å vinne, sier Storhamar-trener Arne Senstad til Hamar Arbeiderblad.
Taper Tertnes, har Storhamar tre poengs forsprang og det blir en ganske så vanskelig oppgave for blåtrøyene å sikre seg bronsemedaljer.

– Kampen kan være sesongavgjørende, men den er like viktig for Tertnes, sier Senstad.

Sist uke var flere av Tertnes-spillerne sammen med Storhamar-spillere på landslagssamling. Storhamars Anja Edin, Betina Riegelhuth og Kamilla Sundmoen var klubbens uttatte. Sistnevnte kom inn etter forfall.

Storhamars trener Arne Senstad synes det var vel fortjent etter storspill i klubbdrakten. Hun har gode kvaliteter i ankomstfasen med fart og trøkk og har en god evne til å utfordre i rom. Absolutt en spiller Tertnes må være forberedt på.

I tillegg spiller Anja Edin en nøkkelrolle hos gultrøyene. I forrige ukes kamp mot Byåsen var hun sentral i første omgang og serverte blant annet flere innspill til Storhamars to linjespillere Lise Løke (som ble lagets toppscorer) og Inger Senstad.

Men da Edin ble merket ut, endret kampbildet seg og Storhamars angrepsspill mistet flyten. Edin måtte gi seg under sist ukes samling pga lysketrøbbel og er usikker foran kveldens kamp. I tillegg har både Betina Riegelhuth og Linn-Marie Birkeland vært syke.

Spennende blir det derfor å se hvilke taktiske grep Tertnes skal gjøre for å sikre seg den første seieren mot Storhamar i en kamp hvor vinneren fort kan stikke av med bronsemedaljene……

Kampen følges best live i Haukelandshallen, men kan også følges direkte på TV2 Sport fra kl.18.

Resultater siste sesonger:

Sesong

09/10

08/09

07/08

06/07

05/06

Tertnes-Storhamar

 

21-25

33-33

Storhamar-Tertnes

31-20

30-26

31-24