Keeper samarbeidet med Jaz – Tertnes

Keeper samarbeidet med Jaz

Samarbeidet fungerer veldig bra, og jeg trives å ha han som en mentor, som jeg selv vil kalle det.

Jeg husker første kamp han var med på, det var i fjorårets sesong, NM kvartfinale mot Njård. Da var det uvant å ha en person på benken som bare konsentrerte seg  om å gi oss keepre konstruktive feedback underveis i kampen. Jeg husker jeg løp fra banen til Jaz, banen med 2 sek mellomrom, og at jeg var stressa pga at det var så uvant.

Nå etter hvert har det blitt en vanesak, og jeg synes heller det er mer uvant å ikke ha han på benken. De gangene han ikke er på trening eller kamp, så prøver jeg å tenke på ting Jaz har sagt til meg, og de arbeidsoppgavene jeg har.

Jaz lærer meg mye, og har allerede tilført meg mye. Treningene jeg har med han hver mandag for eksempel, er veldig bra. Der får jeg ikke skudd på meg, men vi driver med øvelser som er intensive og relatert til meg personlig som målvakt. Der jobber vi mye med føttene,mage/rygg, side forskyv med vekt, alt som er alfa omega for en målvakt.

Jaz terper ofte på detaljer og det er så lett å høre på han og gjennomføre det han sier. Jeg har lært at ved  å være i en forkant av en situasjon og posisjoneringen av deg selv i mål er meget viktig, og at man får ti ganger så mye igjen ved å være på ”rett sted, til rett tid”.

Det at noen cm forandring på posisjon, kan bety så mye for utfallet om ballen enten treffer meg, eller går inn i mål. Jaz har også fått meg til å prøve ut nye ting på trening, som jeg nå begynner å se komme ut i kamp. I kampen mot Nordstrand gjorde jeg for eksempel ting som jeg ikke har gjort så mye fra  før av. Og jeg synes det er kjempe gøy å se at ting man øver nok på, blir en rutine, og fungerer etter hvert i kamp også. Jeg jobber med å spille på flere strenger, være uforutsigbar mot motstanderne, og det å ha variasjon.

Så jeg kan vel oppsummere det hele med at sammarbeidet med Jaz fungerer meget bra, og at jeg er veldig glad for å ha han som en del av trenerteamet, og håper han er en del av trenerteamet neste seong også.