Tertnes-triumf i Tyrkia – Tertnes

Tertnes-triumf i Tyrkia

Tertnes-jentene vant 34-32 i den vanskelige bortekampen i cupvinnercupens tredje runde i Tyrkia søndag.

På forhånd visste ikke Tertnes så veldig mye om sin Tyrkiske motstander. Noen bilder hadde laget sett og de forventet seg en tøff kamp.

– Vi møter et lag som spiller fysisk tøft og spiller både på og over grensen i forsvarsspillet sitt, uttalte Tertnes-trener Tore Johannessen før kampen. Tøffe duller ble det også. Hele 32 utvisningsminutter ble delt ut i kampen og 20 av de til hjemmelaget.

Tyrkerne startet friskt med høyt tempo, men det dabbet av utover i omgangen. Spesielt i returløpet var de etter hvert svake. Dette utnyttet Tertnes som fikk festet et grep med flere enkle kontringsmål på slutten av omgangen.

Til pause hadde bergenserne opparbeidet seg en ledelse på seks mål. Utover i andre omgang fortsatte Tertnes å kontre, og gang på gang kunne Tertnes mestscorende, Linn Gossé, putte ballen i mål. Hele 11 scoringer endte hun på. Men tyrkerne var også med på notene i denne perioden. Tertnes slapp de litt lett til og dette utnuttet hjemmelaget med å knappe inn forspranget til bare to mål.

Sakura Hauge (bildet) leverte flere gode redninger for Tertnes i deler av av kampen, og var en viktig årsak til at blåtrøyene fikk et forsprang før returen i Bergen neste uke.

Returoppgjøret spilles lørdag kl 1800 i Haukelandshallen, men før den tid spiller Tertnes mot Sola førstkommende onsdag kl.19:00

Kampfakta:

Üsküdar – Tertnes 32-34 (13-19)

3.runde cupvinnercupen, 1.kamp

Istanbul, Tyrkia

Tilskuere: 400

Mål for Tertnes: Linn Gossé 11, Marthe Reinkind 6, Sissel Nygård PEdersen 5, Marie Liljegren 4, Stine Lund Andreassen 2, Hege Vikebø 2 og Helene Matre 1.

Toppscorer Üsküdar: Cagla Yaman 9

Utvisninger: Üsküdar 10 x 2min, Tertnes 6 x 2 min