– God nok til gull – Tertnes

– God nok til gull

<p>I formiddag er det klart for NM finale for junior mellom Tertnes og By&aring;sen.</p> <p>- Vi er gode nok til &aring; ta gull dersom vi f&aring;r frem det beste i spillerne v&aring;re, sier Tertnes-trener Tore Johannssen som ogs&aring; har ansvaret for juniorene sammen med Daniel Birkelund.</p>

Tertnes har tapt de siste fem NM-finalene for junior som laget har deltatt i siden 1998. Torsdag skal Maren Roll Lied, Stine SKogrand (bildet) & co prøve å bryte den statistikken i finaleoppgjøret mot erkerival Byåsen.

Onsdags ettermiddag setter blåtrøyene seg på flyet med kurs mot Oslo Spektrum, hvor det ble finaletap mot Byåsen (15-26) i 2004/05 sesongen. Før den tid ble det i tur og orden finaletap mot Larvik (1998 og 1999) og Stabæk (2000 og 2001) i dobbeltoppgjør. Bergenserne har likevel tro på å kopiere NM-gullet fra 1997, da Fjellhammer ble slått 45-41 over to kamper.

– Det har sett bra ut på treningene den siste tiden, og vi ser positivt på muligheten i torsdagens finale. Byåsen må finne seg i å være favoritter, men vi liker å slå nedenfra og reiser definitivt til hovedstaden for å vinne. På vårt beste holder vi et veldig høyt nivå, men vi er avhengig av å komme opp mot maksnivået for å kunne matche trønderne, sier trener Daniel Birkelund som leder laget sammen med Tore Johannesen.

Trønderne var sterkt representert da juniorjentene gikk helt til topps i sommerens VM i Sør-Korea, etter finaleseier 30-21 over Russland. Kvartetten Guro Rundbråten, Maja Jakobsen, Mari S. Molid og Hanna Yttereng var alle på gullaget, hvor ingen fra Region Vest ble funnet gode nok. Landslagstrener var forøvrig dagens Byåsen-trener Valery Putans, så det er mange grunner til prestere på topp torsdag.

– Tonje Løseth og Jeanett Haga Holgersen var de som var nærmest en plass på sommeren VM-lag, men det er historie for lengst. Vi kjenner til den sentrale bakspillerrekken til Byåsen, som også inneholder Marie Henriksen. Klaff i forsvars- og målvaktsspillet blir noe av nøkkelen i finalekampen for oss, og vi har stått distansen bra i kampene så langt. Det er en veldig offensiv innstilling i gruppen, og spillerne gleder seg stort til torsdagens kamp, avslutter Birkelund.

Avkast i juniorfinalen for kvinner mellom Tertnes og Byåsen er kl.12:15 på lille nyttårsaften. For de som ikke tar turen til Oslo Spektrum kan en følge utviklingen på .

(Tertnes)