Klart for håndballgalla – Tertnes

Klart for håndballgalla

Lørdag er det klart for ny Håndballgalla i Haukelandshallen. Da spiller Tertnes-damene returkamp mot Lugi i E-cupen, mens FyllingenBergen møter Vålerenga i Postenligaen.

Det er lagt opp til mye aktivitet i Haukelandshallen denne lørdagen. Samarbeidspartnerne til Tertnes, FyllingenBergen og Region Vest har fått invitasjon om håndballskole i tidsrommet kl.12:00-13:30 for barn i alderen 8-11 år på hovedbanen i Haukelandshallen. Denne ledes av spillerne fra de to eliteklubbene. Første kampen mellom FyllingenBergen og Vålerenga starter kl.15:00.

– Allerede før første kamp og i pausen på denne, kommer kampsponsor BA til å ha skuddkonkurranse for dem som måtte ønske. Det er lagt opp til et familiearrangement, og figurene til vennebyen (bildet) kommer mellom kampene. En egen familiebillett er til salgs for 200 kr, og denne dekker for inntil 2 voksne og 3 barn. I tillegg blir det også en pressekonferanse om storhall i Bergen mellom kampene, sier markedsansvarlig i NHF Region Vest Trygve Johnsen.

Samtidig med håndballskolen går også startskuddet for eget faglig håndballtiltak for lærere. Dette ble også gjennomført i forbindelse med håndballgallaen i oktober, hvor deltakelsen var tett på 50 personer. Målet er å få spredt budskapet om håndball, slik at dette blir en hyppig aktivitet i skolehverdagen.

– Vi fikk mange gode tilbakemeldinger på opplegget i oktober, og velger å følge opp med en ny samling under denne gallaen. Planen er å gjennomføre to praktiske økter i sal, for deretter å se på kampene. I tillegg blir det gitt informasjon om skolehåndball, og hvilke muligheter som ligger der. Anslagsvis kommer vi til å bli rundt 20 stykker på dette opplegget, sier utviklingskoordinator Rune Kristiansen.

Siste kampen mellom Tertnes og Lugi har ifølge EHFs offisielle websider kampstart kl.17:15. Bergenserne har ni mål å ta igjen på svenskene etter det første oppgjøret i Sverige. Trener Tore Johannesen tror ikke dette er noen umulighet å kapre en kvartfinalebillett i Cupvinnercupen, på vegne av svenskene.

– Det har skjedd større overraskelser i E-cupen tidligere, enn at vi klarer denne oppgaven, så det er absolutt mulig. Vi har delt kampen opp i flere biter, og tar sikte på å vinne hver 10 minutters periode. Nøkkelen ligger i at vi slipper inn lite mål, og får til kontringsfasen vår. Tonje Løseth og Stine Skogrand er ute med skade, men eller stiller vi fulltallig, sier Johannesen.

Landslagstrener Robert Hedin har også meldt sin ankomst til Haukelandshallen lørdag. Blant annet for å bivåne om samboer og tidligere Tertnes-spiller Kari-Anne Henriksen og Lugi klarer å holde Tertnes fra livet.