-Vi SKAL til finalerunden – Tertnes

-Vi SKAL til finalerunden

Linn Gossè (bildet) var ikke fornøyd etter første kvartfinale i Sluttspillet da Tertnes spillte uavgjort 26-26 mot Vipers Kristiansand sist søndag. Men en revansjelysten Gossè sier at Tertnes skal til finalerunden.

Ingen i Tertnes synes å være komfortabel med uavgjort i første kvartfinale, men alle tror videre avansement er mulig. Og trener Tore Johannessen sier laget har brukt dagene som har gått siden første kampen godt.

-Vi har trent godt, og fått øvd på ting som ikke fungerte i Kristiansand. Sakura Hauge var god i mål sist, spesiellt i første omgang, men utover det slapp vi Vipers alt for lett til. Vi må bli bedre forsvarsmessig, og vi må bli enda bedre i kontraspillet vårt. Bakover må vi være tålmodige å vente før vi attakkerer, slik at vi ikke slipper motstanderne våre for lett til. Der glapp vi søndag, og det er i forsvar vi i første omgang vi må bli bedre onsdag, sier Johannessen.

Linn Gossè scoret 8 mål, og var Tertnes toppscorer. Hun er viktig for laget?

-Linn er en viktig spiller for oss. Hun holder landslagsklasse i hver kamp, noe er vi blitt vant til. Hun er en av dem vi må stole på for å nå Sluttspillet. Og dit SKAL vi. Derfor er det viktig at folk møter opp i Haukelandshallen på onsdag. Med en «8.ende spiller» på laget vinner vi, avslutter han.  

Linn Gossè selv, som har sagt til tertneshandball at hun føler seg som en Bergenser, ønsker virkelig å bidra til at Tertnes når målet om plass i Sluttspillets finalerunde. Onsdag spiller hun kvartfinale, mens den endelige «Bergensdåpen» blir på lørdag. Da har hun tenkt å gå Stoltzen opp, og regner i så fall med å bli akseptert som ekte bergensjente.

Ja jeg har hørt at det er en viktig greie her i byen, og da satser jeg å få det gjort til helgen, sier hun.

Men tilbake til kvartfinalekampene. Dere lykte bare neste i serien med en 3.plass hvor målet vel var å bli nest best? Nå gjelder det?

-Ja vi har rotet det til for oss selv i serien, og gikk dermed glipp av sølvmedaljene. Men nå er både laget å jeg skikkelig revansjesugen etter en dårlig kamp i Kristiansand, og onsdag skal vi vinne. Så får vi se hvordan det går i finalerunden, men vi skal gjøre så  godt vi kan alle sammen, sier den 24 år gamle Askerjenten som startet sin håndballkarriere i VollenHK,  før hun som 14.åring bestemte seg for å virkelig satse på håndball, og gikk til Stabæk.

Og som ungdomsspiller var venstrekanten en viktig brikke på juniorlandslagene (34 kamper). Men som seniorspiller har det så langt blitt 2 opptredener i landslagstrøyen. Mye av dette skyldes skadeavbrekk.

Har du ønske om landslagsspill i fremtiden?

-Jeg ønsker absolutt ikk å si noe om egne muligheter for spill i den drakten igjen, men jeg har et lite håp om å bli vurdert. Jeg bruker hver eneste trening og hver eneste kamp for å bli bedre, og drømmen er helt klart å spille seg inn i troppen som skal spille VM i Brasil i desember. Men nå først er det Sluttspill og Tertnes som er viktig, avslutter Linn, som også skal i gang med oppussing av sin nye leilighet i Bergen sentrum.

Og siden Linn har en drøm om spill for Håndballjentene, tok vi en prat med landslagstrener Thorir Hergeirsson.

Er det plass til Linn Gossè i den norske landslagstroppen?

-Linn er en av en håndfull spillere som ligger å vaker like bak de som er etablert i landslaget akkurat nå. Som yngrespiller var hun en viktig spiller sammen flere av dem som er sentrale i miljøet akkurat nå, men som senior har hun dessverre vært plaget med en del avbrekk. Denne sesongen har hun imidlertid vært skadefri å god, og hun er absolutt aktuell. Samtidig spiller hun på en av de mest utsatte plassesne når det gjelder konkurranse, men det er bare å stå på og trene godt. Det er en stund til endelig tropp til VM skal tas ut, sier islendingen.

Vil du være på plass i Drammen når finalerunden i Sluttspillet går av stabelen?

-Det vil jeg. Og der skal jeg se mange gode spillere som kan være aktull for et landslag. Også Linn, om Tertnes skal være med der, avslutter mannen som ledet Håndballjentene EM gull i desember.

Kampen i Haukelandshallen onsdag starter klokken 18:00. I pausen blir det premieutdelinger til Fylkesmestre i Regionale serier.

Av: Svein Mjeldheim