Fornøyd med trekningen – Tertnes

Fornøyd med trekningen

Tertnes-trener Tore Johannessen (bildet) er bra fornøyd med trekningen til Champions League. Bergenserne møter svenske Sävehof, og ved seier sannsynligvis Randers i kamp om en gruppespillplass.

Kvalifiseringen til gruppespillet spilles helgen 16.-18. september, hvor Sävehof sannsynligvis blir vertskap. For første gang spilles en slik kvalifiseringsgruppe som Final Four, med 2 semifinaler og finale. Tertnes trakk Sävehof i sin semifinale, mens Randers møter vinneren av en kvalifiseringsgruppe som består av ukjente lag.

– Sävehof hadde flere jevne og tette kamper mot Lugi i forrige sesong, som slo oss ut i E-cupen. De har mistet en av sine mest sentrale spillere til Viborg, men har sikkert planer om å fylle på med nye spillere. Det blir absolutt en tøff kamp, men ingen umulighet, sier Johannessen.

Skulle det bli seier mot vertskapet, venter med all sannsynlighet Randers i en avgjørende finale. Danskene kom til gruppespillet i fjorårets turnering, hvor de havnet sist med en seier og fem tap. To av tapene kom mot finalevinner Larvik, som vant 33-19 hjemme og hele 38-20 på bortebane.

– Jeg så kampene til Randers mot Larvik i fjor, og de ble satt på plass på samme måte som mange av oss andre i forrige sesong. Uansett gir deltakelse i kvalifiseringen til Champions League oss ekstra motivasjon inn mot sesongen, og jeg husker enda godt sist klubben var i gruppespillet. Det var noe helt spesielt, og noe helt annet enn vanlig E-cup som også er kjekt, fortsetter Tertnes-treneren.

Skulle blåtrøyene komme seg igjennom nåløyet, venter tøff motstand i gruppespillet. Da vil håndballpublikummet i Bergen få stifte bekjentskap med ungarske Györi med Heidi Løke på laget, i tillegg til tradisjonsrike Hypo Niederösterreich fra Østerrike og franske Metz. Det blir uansett ikke de store endringene i sesongopplegget til Tertnes.

– Vi kjører samme oppkjøring som vi har pleid, som starter med Skjærgårdslekene i Tønsberg 12.-14. august. Deretter blir det nærmere 14 dagers treningsleir, som muligens blir i Spania. Avslutningsvis har vi meldt oss på Vestfjorden Cup i Oslo 26.-28. august, som er helgen før seriestart. Vi får også et relativit tøft program i starten, med Stabæk og Byåsen, før CL-kvalifiseringen. Så vi må prestere på et høyt nivå allerede tidlig i sesongen, avslutter Johannessen.

av: Torbjørn Iversen

(Tertnes)