– Randers er favoritter – Tertnes

– Randers er favoritter

Ordene tilhører daglig leder Lars Riis Ellingsen, foran helgens viktige kvalifisering til Champions League. Sissel Nygård Pedersen (bildet) og Tertnes-damene møter Sävehof i semifinale lørdag, og håper på finalekamp mot danskene søndag.

Fredags morgen satt Tertnes-jentene seg på flyet i retning Gøteborg. Der skal fire lag kjempe om en ledig plass i gruppespillet i Champions League. I den første semifinalen møtes danske Randers og hollandske MizuWaAi Dalfsen, henholdsvis rangert som nummer 1 og 4 i gruppen. Senere på lørdag spiller blåtrøyene mot vertene Sävehof, om siste finalebillett.

– Sævehof er omtrent på nivå med fjorårets E-cup motstander Lugi, og lagene vant hver sin kamp i serien. Svenskene er vel noe svekket fra i fjor, da deres beste spiller Isabelle Gulldén gikk til Viborg. Vi kunne alltid ha tenkt oss å styrke laget foran en sesong med kvalifisering til mesterligaen. Det er hele tiden en avveining i forhold til kost og nytte, og gir uansett ingen garanti om å klare en kvalifisering, sier daglig leder Lars Riis Ellingsen.

Han har uansett tro på at bergenserne kan bite godt fra seg i Sveriges nest største by.

– Vi har veldig tro på mannskapet vårt, og jentene slo nylig Byåsen i seriekamp. Trønderne har matchet seg internasjonalt i sesongoppkjøringen og gjort det godt. Jentene har fullt fokus på lørdagens kamp, men skulle det bli seier møter vi etter all sannsynlighet Randers i finale søndag. Danskene er i øyeblikket det beste laget i hjemlig serie, og slo nylig Viborg med 1 mål på bortebane. Vi må opp på maksnivå for å komme oss til gruppespillet, konstanterer den tidligere linjespilleren.

Tore Johannessen og Jeanette Haga Holgersen forteller i videoen litt om muligheter og forventninger:

Det er kun vinneren av søndagens finale som går til gruppespillet, hvor storlagene Györi, Hypo Niederösterreich og Metz venter. Kampene i gruppespillet starter allerede første helgen i oktober. Lagene som blir nr.2 og nr.3 går inn i 3.runde i Cupwinnercupen, mens laget som taper søndagens bronsefinale møter greske Ionias i 2.runde i Cupwinnercupen.

– Vinneren av kvalifiseringen kommer inn i en svært attraktiv gruppe, og åpner med hjemmekamp mot ungarske Györi. Skulle vi klare den bragden, vil vi få en kjempejobb med å få alt på plass i løpet av 14 dager, men den utfordringen tar vi selvsagt på strak arm. Vi har i tillegg sikret oss bonuser i sponsoravtalene våre ved deltakelse i mesterligaen, så forhåpentligvis kan det sikre oss litt inntekter, avslutter Riis Ellingsen

Av: Torbjørn Iversen