Gode avslutningsegenskaper – Tertnes

Gode avslutningsegenskaper

Tertnes slet lenge i Tranberghallen, men nok en gang viste bergenserne at de har et ekstra gir når kampene skal avgjøres på slutten.

Selv om det er noen år siden sist Tertnes gjestet Tranberghallen, har det alltid vært tette og dramatiske oppgjør mot Gjøvik der. 20-21 i 2009 og 23-22 i 2008.Nå er Gjøvik igjen tilbake i det gjeveste selskapet, men likevel var det vel antatt at dette skulle være grei skuring for et medaljejagende Tertnes.

Selv om gjestene tok ledelsen 5-3 og hadde god kontroll på kampen innledningsvis, gikk det ikke mange minutter før Gjøvik hadde overtatt kommandoen og ledet 7-5. Ledelsen beholdt også vertskapet til det gjenstod bare 8 minutter av kampen.
Etter å ha lagt under 21-18, stengte da Tertnes igjen bakover og gjorde det meste riktig fremover og snudde 21-18 til 21-24. Hjemmelaget kom tilbake i slutt minuttene men ikke verre enn at Tertnes trygt kunne ta med seg to poeng og seier 26-24.
– Det var en veldig god periode hvor vi spesielt lykkes med forsvarsspillet. De kommer neste ikke til avslutninger og dermed får vi også kontringsmuligheter, forteller Tertnes-trener Tore Johannessen om avslutningen på kampen.
Hovedproblemet for Tertnes i denne kampen var nok alle de brente sjansene.
– Vi gjorde mye bra, men brente alt for mange sjanser. Dermed ble vi jagende etter i store deler av kampen. Det ble nok slitne etterhvert og vi vet vi alltid har noe å gå på de siste ti minuttene av kampene. Det ble avgjørende, analyserer Johannessen.

Gjøviks erfarne målvakt, Kjersti Beck, tok mye av det som kom og ble av juryen kåret til banens beste.
– Vi hadde Tertnes i kne i 50 minutter. Pokker at det ikke holdt helt inn! Neste gang…. , skrev hun noe skuffet på twitter etter kampen.

Kampfakta:
Gjøvik-Tertnes 24-26 (15-13)
Mål for Tertnes: Marthe Reinkind 6(1), Linn Gossé 5, Marie Liljegren 5, Stine Lund Andreassen 3, Maren Roll Lied 2, Jeanette Haga Holgersen 2, Sissel Nygård Pedersen 2 og Tonje Løseth 1.
Toppscorer Gjøvik: Jaqueline Anastacio 6
Utvisninger:
1×2 min begge lag