Tertnes melder seg klar for E-cup – Tertnes

Tertnes melder seg klar for E-cup

På et styremøte i går kveld valgte styret i Tertnes Håndball Elite ut i fra en helhetsvurdering med stor vekt av det sportslige å gå for deltakelse i E-cupen denne sesongen.Tertnes er gjennom sin 5.plass forrige sesong kvalifisert for deltakelse i EHF-cupen.

Ut fra den erfaringen en har er det å spille E-cup er en kostbar affære, men både spillere og trenerteam i Tertnes hadde et sterkt ønske om å delta.

– Det ligger alltid en ekstra motivasjon og spenning i perioder med kamper mot internasjonal motstand. Vi får spilt mot lag med annen kultur og spillesystemer, dette gir inspirasjon til endring og videreutvikling av vårt eget lag. Spillerne erfarer selv hva vi må forbedre oss på for å ta nye steg i utviklingen. Spesielt kampene mot Sãvehof og Zvezda forrige sesong har vært viktige for oss. Deltakelse i e-cup er avgjørende dersom vi ønsker å ta noen steg internasjonalt, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Tertnes har fremdeles en trang økonomi, men nye støtteordninger sørget for deltakelse.

– Deltakelse i E-cup er dessverre veldig kostbart, men NHF og Norsk Topphåndball har nå sett viktigheten av at norske klubber deltar i E-cup. Det er derfor nye støtteordninger som nå er under utarbeidelse. Det har så langt vært antydet at vi kan få et tilskudd på kr.40.000,- pr. runde. Dette var selvsagt en veldig avgjørende faktor. I tillegg kommer vi til å jobbe tøft med å redusere kostandene vi har på transport, kost og losji i forbindelse med hjemmekampene. Vi håper selvsagt her å få til avtaler hvor vi kan bytte til oss flere av disse tjenestene. Men uansett må nok vi suge på tommelen for at vi skal få det til, men det føler vi at det er verdt, sier daglig leder Lars Riis Ellingsen

 

Styreleder Grete Knudsen formidlet avgjørelsen til spillerne under gårsdagens sesongavslutning for dugandsstaben. Deltakelse i E-cup ble mottatt med stor jubel fra spillerne.