Veien tilbake – Tertnes

Veien tilbake

1.mars på slutten av en helt vanlig trening skjedde det som gav Jeanette Haga Holgersen en ufrivillig pause fra håndballen. Som så mange andre opplevde Jeanette en håndballspillers mareritt, avrevet fremre korsbånd.

Den landslagsaktuelle høyrekanten røk både fremre korsbånd og ødela menisken i det høyre kneet, og hun visste med det at det fort vil gå både 12 måneder før hun igjen er tilbake på parketten.

– Fryktelig irriterende, men sånn er det å være håndballspiller noen ganger. Man kan ikke helgardere seg mot alvorlige skader, sier Jeanette.

I april var hun gjennom en vellykket operasjon utført av ortopeden Ove Austgulen. Støtteapparatet må nå holde henne igjen for at hun ikke skal trene for tøft og gå for fort frem.– Jeg føler meg egentlig i veldig godt slag nå, men jeg vet samtidig at det er mye opptrening som gjenstår. Det er uansett deilig å kjenne at det går riktig vei. Jeg trener hver dag mellom en og to timer. Noen dager blir det til og med to økter, sier hun. 

Jeanettes forutsetninger for å komme raskt tilbake er nemlig gode. Hennes gode generelle fysikk og motivasjon for å komme tilbake, er gode drivkrefter. Samtidig er det lite trolig at det blir noen kamper på henne på denne siden av jul.
– Jeg er nok litt i overkant ivrig når det kommer til håndball, så trenerne har litt problemer med å holde meg helt unna. Jeg prøver å være med litt på treningene, men det blir jo selvfølgelig bare litt lett ballkasting og enkle øvelser, sier hun.

Denne uken hadde hun dessuten sin andre løpeøkt etter operasjonen. 8 intervaller av 2 minutter er det hun får lov til av fysioterapeuten nå. Kantspilleren har lovet å komme styrket ut av skadeperioden. Selv hevder hun at hun skal bygge en sinnsyk overkropp.

Svaret på det får vi først når vi forhåpentligvis ser Jeanette tilbake på banen i den første kampen i 2013 søndag 6.januar. 

 

(Tertnes)