Stine Lund til Frankrike – Tertnes

Stine Lund til Frankrike

Som kjent forlater Stine Lund Andreassen Tertnes i sommer. Hennes nye klubb heter Union Mios Biganos-Begles og ligger i storbyen Bordeaux i Frankrike. Hun har vært en sentral brikke for Tertnes i flere år, og her har vi gjort et lite avslutningsintervju med Stine om hennes tid i Tertnes, for denne gang!

– Hva kommer du til å savne mest ved klubben Tertnes?

Jeg kommer definitivt til å savne gjengen jeg ser på trening hver uke. Mange av oss har spilt sammen i mange år og kjenner hverandre veldig godt både på og utenfor banen. Det er vanskelig å sette fingeren på én ting, for det er stort sett hele miljøet vi har her. Det er et resultat av alle de fantastiske menneskene som er i Tertnes. Jeg kommer også til å savne Tore. Han er en fantastisk trener, som har vært helt avgjørende for min utvikling og for det kreative spillet vi har i Tertnes.

– Hva er din beste opplevelse i Tertnes?

Det er vanskelig å svare på, fordi alt jeg har opplevd på en håndballbane har vært iført Tertnes-drakten.

Denne sesongen vil jeg nok rangere seieren over Larvik som årets høydare. I mange år har vi snakket om nettopp det: å ha troen på at vi kan slå Larvik. Vi klarte det, i sesongens siste kamp! Jeg er voldsomt stolt av den prestasjonen!

– Hva har vært den mest skuffende opplevelsen i Tertnes?

Definitivt da vi tapte sølvet i denne sesongens siste seriekamp mot Byåsen. Vi var så innstilt på seier i den kampen, og klarte ikke helt tro det da nederlaget var et faktum. På mange måter er dette en av de sterkeste opplevelsene jeg har hatt i håndballsammenheng. Min egen fremtid i klubben var usikker, og jeg visste godt at dette kunne være siste seriekamp med gjengen. Derfor var skuffelsen helt enorm da vi ikke klarte å innfri.

– Hva er dine ambisjoner i din nye klubb?

Først og fremst ønsker jeg å prestere, og at vi får gode resultater. Klubben ønsker å spille en type håndball som vi gjør i Tertnes, derfor har jeg troen på at jeg får brukt mine kvaliteter. Laget har mange gode spillere, og jeg tror vi kommer til å gjøre en god sesong.

– Hva blir den største utfordringen med nytt land og klubb?

Språket blir definitivt en utfordring. Men det er lagt opp til språkkurs to ganger i uken, så jeg plukker det forhåpentligvis opp ganske fort. Jeg er også veldig hjemmekjær, det å ikke se familie og venner så ofte blir nok til tider litt vanskelig. Derfor blir årets jule- og bursdags gaver gavekort fra Air France. En annen utfordring blir å møte andre spillertyper og en annen type håndball enn det jeg er vant til etter årene i Postenligaen. Men det skal bli utrolig spennende, så det ser jeg veldig frem til.

– Du forlater nå Tertnes Håndball, tror du noen gang at det vil være aktuelt å komme tilbake til Tertnes etter utenlandsoppholdet?

Ja, det ser jeg for meg!

– Det er litt annerledes klima og litt varmere i Frankrike, kommer du til å savne Bergen sitt regnvær?

Jeg kommer ikke til å savne regnet i Bergen! Jeg vet det er en del nedbør også i Bordeaux. Men forhåpentligvis er det snakk om litt mindre mengder. Å gå på trening i shorts i oktober er jo ikke feil!

Hele Tertnes ønsker Stine masse lykke til i hennes nye håndballiv! Og hvem vet; kanskje får vi se Stine i Tertnes-drakten igjen om noen år?!