Juniorlandslagsjenter på tur – Tertnes

Juniorlandslagsjenter på tur

LK94-laget er nå historie, etter at jentene var samlet for siste gang i junior-VM i Kroatia tidligere i sommer.

Før mesterskapet hadde laget et håp om semifinalespill og medaljesjanser, men etter tap for Tyskland i 8-delsfinalen røk den muligheten. I siste plasseringskamp møttes Kroatia og Norge for andre gang i mesterskapet, og etter hjemmeseier i den første kampen, fikk Norge denne gang sin revansje og vant til slutt 34-26, slik at Norge havnet på 9. plass.

Med på laget var to Tertnes-jenter (i tillegg til vår faste fysioterapeut Randi Solheim), nemlig Birgitte Karlsen Hagen og Madeleine Hilby, og etter endt mesterskap hadde de denne oppsummeringen:

«Vi ankom Kroatia den 26.6 for å spille U-VM med LK94. Vi bodde på et fint hotell i en by hvor det ikke var så mye annet enn hotellet. Dagene gikk for det meste til trening, soving, spising, serietitting og litt mer mat og trening. Innimellom kampene hadde vi litt fridager som ble brukt med foreldre, det ble som oftest shopping og god mat.

Selv om resultatet ikke ble helt som vi hadde håpet på var det kjekt å få delta. Etter nesten 3 uker på samling var det godt å komme hjem, og vi ser frem til sesongen med Tertnes begynner!!»

Birgitte med landslagskollega Emilie Hegh Arntzen (Gjerpen).