Maries første eliteseriemål – Tertnes

Maries første eliteseriemål

Haldens syv mot seks-spill ga Marie muligheten

Det ble en komfortabel 6-målsseier mot HK Halden i Haukelandshallen i går, der keeper Marie Davidsen, i tillegg til en stå en meget god kamp i mål, for første gang kom på scoringslisten. Marie grep muligheten og kastet fra eget målfelt rett i Haldens mål da Halden valgte å spille store deler av kampen med keeper på sidelinjen og en ekstra utespiller med i angrepsspillet.

Trener Tore Johannessen sier følgende om kampen:
– Vi er godt fornøyde med gjennomføringen av kampen. Spesielt bakover er vi solide hele veien, og vi tar kontroll på kampen midtveis i 1. omgang og styrer inn til en grei seier. Synes også at vi løser Haldens syv mot seks-spill, slik at de ikke kommer inn i kampen igjen.

– Maren (Roll Lied) er viktig for oss i angrepsspillet, og utnytter mulighetene når Tonje (Løseth) markeres bort fra start.

Kampen i går var høstsesongens siste kamp i Grundigligaen før norsk damehåndballs sedvanlige julepause, som blant annet inneholder EM-sluttspill for damelandslaget i Kroatia/Ungarn og cupfinaler i Oslo Spektrum. I år er Tertnes dessverre ikke med i hverken senior- eller juniorfinale, men det er fremdeles en mulighet for at Stine Ruscetta Skogrand kan komme med som en av de fire siste i troppen til EM-sluttspillet.

Kampfakta
Tertnes-HK Halden 24-18 (13-9)

Haukelandshallen
Dommere: Rune Kristiansen og Øyvind Togstad
Utvisninger: Tertnes 1×2, Halden 1×2
Tertnes: Maren Roll Lied 8, Stine Skogrand 5, Julie Lygren 4, Bodil Sørheim 2, Tonje Løseth 1, Madeleine Hilby 1, Celine Sivertsen 1, Marie Davidsen 1, Marie Liljegren 1
Toppscorer Halden: Malene Staal, Martine Kjøniksen Moen og Melanie Felber, alle 4