Kommunalt prisdryss for Tertnes – Tertnes

Kommunalt prisdryss for Tertnes

Under Bergen kommunes årlige utdeling av idrettsstipend og -priser, ble det hele fire stipend til Tertnes:
To utviklingsstipend til henholdsvis Tonje Løseth og Stine Ruscetta Skogrand, trenerstipend til Tore Johannessen og lagstipend til klubben.

Tildelingen ble gjort med følgende begrunnlse:

Stine Ruscetta Skogrand – utviklingsstipend kr 15 000
Stine har i det siste året stått frem som en klippe på et Tertnes-lag som til tross for små ressurser klarte å kapre bronse i serien 2013/14. Skogrand har også etablert seg i damelandslagsdiskusjonen, og var svært nær en plass på det norske EM-laget. Det rapporteres at landslagssjef Thorir Hergeirsson ser på Skogrand som en sterk flerposisjonsspiller, og med litt mer erfaring vil helt sikkert Skogrand være en del av det norske landslaget i mesterskap i årene fremover.

Tonje Løseth – utviklingsstipend kr 15 000
Tonje Løseth har i 2014 hatt en veldig fin utvikling, og blitt en nøkkelspiller for et Tertnes-lag med mange utskiftninger. Løseth har som ung utøver vært innom junior- og rekruttlandslaget, og debuterte i fjor på A-landslaget. Hun er målrettet og strukturert og viser at det er mulig å kombinere studier (NHH) og toppidrett gjennom å stille høye krav til seg selv. I tillegg til sine prestasjoner på banen er hun en positiv bidragsyter i håndballmiljøet og et viktig forbilde for unge utøvere og kommende håndballprofiler i Bergen.

– Jeg er veldig takknemlig for å motta stipend fra Bergen kommune, og det betyr masse for meg. Målsetningen er å være med i mesterskap for A-landslaget på sikt, sier bakspilleren som på lik linje med Mossestad fikk sitt første stipend. Skogrand ble også tildelt utviklingsstipend i fjor.

Tore Johannessen – trenerstipend kr 20 000
Tore Johannessen har vært en sentral brikke rundt byens beste håndballag for kvinner i over 10 år, først som assistenttrener, og siden 2006/07 sesongen som hovedtrener. Fra håndballmiljøet regionalt uttrykkes det at Johannessen fortjener anerkjennelse som en trener som har vært med å utvikle lokale talenter til høyt nasjonalt nivå, så vel som for sin egen utvikling som trener for Tertnes Håndball Elite og for juniorlandslaget jenter LK96. Han har flere gode resultater å vise til over tid, blant annet fire bronser i serien, sølv og bronse i sluttspill, sølv i NM og kvartfinale i europacup. I tillegg bør det trekkes frem at Tore Johannessen ble kåret til årets trener i Postenligaen i sesongen 2013/14.

– Veldig kjekt at andre synes vi har gjort en god jobb i Tertnes. Konkurransen rundt stipendene er hard med tanke på at alle i kommunen er aktuell, så dette var en gledelig anerkjennelse. Jeg kom inn som trener for rekruttlaget til Tertnes i 2000/01 sesongen, og har selvsagt utviklet meg mye siden den tid. Planene for våren er at jeg skal begynne på den formelle trenerutdannelsen til Norges Håndballforbund, røper stipendvinneren.

Tertnes Håndball Elite – lagstipend kr 25 000
Tertnes Håndball Elite har vært Bergens ledende håndballag på kvinnesiden over flere år og er etablert i Norgestoppen i damehåndball, en idrett der Norge er helt i verdenstoppen. Av resultater de senere årene kan nevnes bronse i serien sesongene 2008/09 – 2010/11 – 2012/13 – 2013/14, bronse i sluttspill 2009/10, sølv i sluttspill 2010/11, sølv i NM 2013/14 og kvartfinale i E-cup 2012/13. Flere av lagets spillere er aktuelle for kvinnelandslaget. Laget kan i tillegg skilte med internasjonale ambisjonerda de årlig prioriterer europacupdeltakelse, til tross for at denne deltakelsen er økonomisk utfordrende for klubben. Fokuset er heller rettet inn mot den sportslige utviklingen lagets spillere får gjennom internasjonal matching. Laget er for tiden i en spennende oppbyggingsfase etter å ha mistet mange sentrale spillere etter fjorårssesongen. Forhåpentligvis kan Bergen kommunes lagstipend bidra til både å styrke denne oppbyggingen og til generell inspirasjon i arbeidet.

– Dette har vært en stor dag for oss i Tertnes Håndball Elite, med både spillere, trener og klubb som mottar stipend. Vi er veldig takknemlig for at de anerkjenner den jobben vi gjør, og stipendet kommer også godt med økonomisk, sier daglig leder Marit Brox som mottok prisen på vegne av klubben.

I tillegg til stipendene som ble tildelt Tertnes, fikk også FyllingenBergen to priser, dvs. utviklingsstipend til Fredrik Mossestad og toppidrettsstipend til Eivind Tangen.