Toppoppgjør i serieavslutningen – Tertnes

Toppoppgjør i serieavslutningen

Selv om bronsemedaljene ble sikret for Tertnes etter borteseieren mot Halden, gjenstår rosinen i pølsen; nemlig hjemmekamp mot seriemesterne Larvik.

Kampen i Haukelandshallen på lørdag er et oppgjør alle håndballinteresserte må få med seg. Da skal Tertnes sine bronsejenter hylles og få utdelt medaljene, og på motsatt banehalvdel står Larvik, selve flaggskipet i norsk kvinnehåndball og (selvsagt) nykronede gullvinnere i GRUNDIGligaen.

Larvik har ikke tapt en seriekamp siden 2001, men alle er vel klar over hvem som er det siste norske laget som faktisk slo vestfoldingene? Hele Bergens Favoritter! Det skjedde i en sluttspillkamp for under et år siden, attpåtil i Larvik, og statistisk sett må det jo skje igjen en gang. Og med et hjemmelag som skal takke supporterne for sesongen og et bortelag uten noe annet enn prestisjen å spille for, kan det jo fort skje at vi blir vitner til noe historisk på lørdag. Ikke la den muligheten gå fra deg!

Og på bortelaget er det nok av profiler. Dette er sjansen til å oppleve en rekke landslagsfavoritter live: Nora og Thea Mørk, Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin Rigelhuth Koren, Gro og Anja Hammerseng-Edin. Listen er nesten endeløs, men en ting som ikke så mange er klar over: Stine Skogrand er bedre enn alle disse. I hvert fall på statistikken. Stine har 107 scoringer og et poengsnitt på 5.57, mens beste Larvik-spiller, Nora Mørk, har 105 scoringer og et snitt på 5.48 poeng. Klarer Stine å opprettholde disse tallene?

Alt dette og mye mer gøy og spennende får du med deg om du tar turen til Haukelandshallen på palmelørdag kl. 16:00. Tør du la være?

Tekst: Erik Aadland-Rasmussen