Svak 2. omgang ødela for Tertnes – Tertnes

Svak 2. omgang ødela for Tertnes

Tertnes fikk det som ventet tøft mot Vipers i Kristiansand, men den siste halvtimen bør laget legge bak seg før returmøtet i Haukelandshallen på torsdag.

Kampen begynte som de fleste håndballkamper, lagene lå og følte hverandre litt på tennene, og byttet litt på å ha ledelsen. Den første delen av omgangen hadde hjemmelaget en liten føring, både i banespill og på resultattavlen, men med helhjertet kjemping greide Tertnes å vende kampen, og gikk til pause med 7–11 ledelse.

Etter pause slo imidlertid Tertnes seg kollektivt av, mens Vipers-jentene virkelig tok seg opp. Anført av Lynn Knippenborg og Susann Iren Hall gikk de rett i angrep, og i løpet av omgangens fem første minutter snudde de til 12-11. Etter dette så hjemmelaget seg aldri tilbake, og fortsatte å kjøre kampen i sitt spor, og scoret hele tjue mål. Jentene fra Bergen slet mot Vipers’ gode forsvar, men det var samtidig noe tamt over det som foregikk i angrep.

– Veldig irriterende, var Tore Johannessens oppsummering av det hele. Det var generelt mye som ikke fungerte denne kvelden, og dermed begynner Tertnes returkampen med 22–27 å ta igjen. Selvsagt ingen umulighet, men da må det spilles en times kvalitetshåndball, og jentene må være på hele kampen.

Returkampen spilles i Haukelandshallen torsdag 30. april kl. 18:00.

KAMPFAKTA
1. kvartfinale i sluttspillet for Grundigligaen
Vipers – Tertnes 27–22 (7–11)
Aquarama
Dommere: Vegard Kalløkkebakken og Magnus Muri Nygren

Målscorere Tertnes: Stine Skogrand 7, Tonje Løseth 5, Celine Sivertsen 4, Hege Vikebø 3, Julie Lygren 2 og Maren Roll Lied 1.
Toppscorer Vipers: Lynn Knippenborg 9
Utvisninger: Vipers: 4 x 2 min. og Tertnes: 3 x 2 min.

Tekst: Erik Aadland-Rasmussen