Viel Gluck und Auf Wiedersehen, Tonje! – Tertnes

Viel Gluck und Auf Wiedersehen, Tonje!

Da den tyske landslagsspilleren Shenia Minevskaja meldte overgang fra Tus Metzingen til Leipzig, måtte Tus ha en erstatter på plass. Det førte til at Tonje Løseth meldte overgang fra Haukelandshallen til Paul Horn Arena og ble dermed første skandinav som kan kalle seg en Tussie!

Den tidligere Bønes, Årstad og Viking-jenten har benyttet seg av en klausul i sin kontrakt med Tertnes, grepet en gylden mulighet og skrevet under på en 2,5 års kontrakt i sør-øst Tyskland.

– De er en hardt satsende klubb, og det motiverer meg!

Nå ble dessverre ikke avslutningen på tiden i Tertnes den mest optimale for venstrebacken fra Nordnes. Hun pådro seg en skade i foten, derfor ble hennes foreløpig siste kamp i Bergen tilbrakt på en ergometersykkel. Samme skaden førte til at hun måtte melde forfall til landslagets samling i Brasil.

– Det var utrolig kjedelig å bli skadet på tampen av sesongen, slik at jeg ikke kunne delta i den andre kvartfinalen mot Vipers. I tillegg var det en skikkelig nedtur å ikke kunne være med på Brasil-samlingen.

Helt klar til sesongoppkjøringen i Metzingen er hun da heller ikke. Noe opptrening og alternative øvelser venter, men hun er optimistisk nok til å forvente full håndballtrening i midten av juli. Da venter et knallhardt opplegg, ledet av lagets nye hovedtrener, den tidligere Gyor-treneren Csaba Konkoly.

– Treningshverdagen min vil være noenlunde lik som i Tertnes, med fysisk trening på morgenen og håndball på ettermiddagen. Treningsopplegget er nok imidlertid litt annerledes enn hjemme. Men det får tiden vise.

I Tyskland møter hun en ganske så annerledes hverdag enn her. Blant annet har klubben egen tv-kanal og en stor, aktiv supporterforening, som til tider er ganske tett på klubben. På spørsmål om dette, svarer Tonje at hun tror det kommer til å bli morsomt med sånn virak, og gleder seg til å oppleve det på nært hold.

En annen faktor hun må bli vant til, er langt større konkurranse om spilletiden. Der hun i Tertnes har vært ganske så fast på banen i en tropp med 13 spillere, skal hun nå slutte seg til en gjeng med 19 spillere, hvor flere har landskamper for Tyskland, Nederland og Ungarn. Men også dette ser hun på som en spennende utfordring:

– Jeg tror det blir bra! Jeg skal i første omgang jobbe for å bli helt skadefri, slik at jeg kan være med i oppkjøringen for fullt. Jeg gleder meg veldig til sesongstart. Det blir spennende å møte nye lag i en ny liga!

Da gjenstår det bare å ønske Tonje lykke til i Tyskland, og håpe at hun en dag igjen ikler seg blått i Haukelandshallen. Og selv håper hun at hun ikke har spilt sin siste kamp for Tertnes.

Helt til slutt, overbringer vi hennes hilsen til alle støttespillerne i Bergen:

– Jeg kommer jeg til å savne alle i og rundt Tertnes. Det har vært noen fantastiske år med spillerne og alle i klubben. Innsatsen som legges ned av dugnadsgjengen er bare fantastisk!

Tekst: Erik Aadland-Rasmussen
Foto: John Vint