Til Odense i januar – Tertnes

Til Odense i januar

Det ble dansk motstander for Tertnes i den neste runden av europacupen

Så overraskende var det vel ikke; med tre danske lag blant de 16 gjenværende klubbene, var sjansen for å møte ett av de ganske stor. Og selv for den med snever geografikunnskap om Danmark, er det ikke vanskelig å gjette at HC Odense holder til på Fyn.

I likhet med norsk GRUNDIGliga, har også danskene tatt pause fra sin Boxerliga, som de forøvrig liker å kalle «verdens bedste liga». Vel, danske lag har uansett vist seg som tøffe motstandere for norske e-cupdeltakere og HC Odense er intet unntak. Riktignok har laget tatt julepause på 10. plass, men det skal vi ikke la oss lure av. Gjennom høsten har Odense hatt flere ettmålstap og uavgjortresultat, blant annet mot tabelltopp Esbjerg tidligere denne måneden, og er nok bedre enn det tabellsituasjonen tilsier. Men muligheten for avansement for Tertnes er absolutt tilstede.

I EHF-cupens forrige runde spilte Odense mot kroatiske WHC Zamet. Begge kampene ble spilt i Odense, og sammenlagt vant Odense 58-44. En av de mest toneangivende hos danskene var norske Maja Jakobsen som scoret 6 mål i første kjamp og 11 mål i andre kamp.

Men i neste runde blir det en ordinær hjemme-borte runde, og kampene skal spilles 10. januar (Bergen) og 16. januar (Odense). Det betyr at vi har to GRUNDIGligakamper som må flyttes (fra 10. og 17. januar); nye tidspunkt vil bli annonsert så snart de er bekreftet av NHF. Trener Tore Johannessen har følgende kommentar til trekningen:

– For oss er det greit med kort reise i en periode med et veldig tett kampprogram. Odense har gjort en middels sesong så langt, men vi vet de har et godt lag. Det skal bli spennende å måle oss mot dansk motstand.

Foto: HC Odense Officiel Hjemmeside