Tonje i Tyskland – Tertnes

Tonje i Tyskland

Snart er det ett år siden Tonje Løseth forlot Tertnes og Bergen for å prøve lykken som heltidsspiller i tyske TuS Metzingen. Så langt har det vært et opplevelsesrikt år for Tonje, som i disse dager har suksess sammen med sine tyske lagvenninner både i hjemlig serie og i europacupen.

For etter å ha spilt returoppgjør i europacupens semifinale mot Brasov fra Romania sist helg og TuS Metzingen sammenlagt vant 56-45 (Tonje scoret 4 mål i i siste kamp), er «Tussies» nå klare for finalen i EHF-cupen. I finalen møter de ungarske Dunaujvarosi, et lag som avanserte fra semifinalene etter å ha slått Randers, klubben til en annen tidligere Tertnes-strateg, Linn Gossé. Før helgen fikk vi følgende hilsen fra Tonje:

«Vi ligger bra an i serien, men har flere tøffe kamper igjen, blant annet mot Thüringer og Bietigheim. Dette blir nøkkelkamper for oss, dersom vi skal ha mulighet til å vinne serien. Vi får svaret etter siste kamp 15. mai.

Forrige helg spilte vi første semifinale i EHF-cupen, mot rumenske Brasov. Vi har et 4-måls forsprang å gå på til returoppgjøret som spilles i morgen. Men vi er forberedt på en ny, og kanskje enda tøffere kamp.

Jeg har det bra, både på og utenfor banen, og trives godt i laget. Tysken blir bedre og bedre, noe som kommer veldig godt med. Metzingen er en liten, men veldig koselig by, og folkene er virkelig trivelige. Jeg har fått mye besøk fra Bergen, som naturlig nok er veldig godt!

Jeg savner selvfølgelig alle i Tertnes, men følger flittig med på kampene!»

12953075_10156803920345596_1980205421_o

Foto: TuS Metzingen