Samarbeidsklubber på plass – Tertnes

Samarbeidsklubber på plass

Tertnes har inngått partnerklubbsamarbeid med to lokale klubber foran sesongen 2016-17.

Da Norges Håndballforbunds søknadsfrist om partnerklubbsamarbeid gikk ut 1. mai, hadde Tertnes sendt inn to søknader om samarbeid med de lokale 2. divisjonsklubbene Fyllingen og Gneist. At Fyllingen uken etter lyktes i kvalifiseringsspillet til 1. divisjon og neste sesong skal spille på nestøverste nivå, synes vi er flott, og viser at med tre 1. divisjonsklubber i Bergen, jobbes det godt i håndballmiljøet i regionen.

Et partnerklubbsamarbeid går ut på at spillere fra de involverte klubbene kan spille kamper for begge klubber, uten at spillerne må melde overgang. Dog med enkelte restriksjoner; ulike regler gjelder for ulike divisjoner. Samarbeidet Tertnes har inngått med Gneist og Fyllingen skal først og fremst gi enkeltspillere en ekstra utviklingsarena, og deres treningshverdag skal tilpasses med økter med egen klubb og med Tertnes. Dette gir Tertnes en bredere treningsgruppe, og trenerteamet vil på denne måten kunne følge tett med på utviklingen blant spillerne på dette nivået og samtidig kunne bidra til at enda flere lokale spillere utvikler seg til potensielle elitespillere. For blir de vurdert til å holde et høyt nok nivå, vil de kunne få prøve seg i GRUNDIGligaen i løpet av sesongen. Likeså vil Tertnes-spillere som trenger mer spilletid, kunne få dette gjennom kamper for samarbeidsklubbene.

Tertnes ser frem til et godt samarbeid med Gneist og Fyllingen, og håper og tror at klubbene og ikke minst spillerne, vil nyte godt av samarbeidet.