Allsidig bakspiller klar for Tertnes – Tertnes

Allsidig bakspiller klar for Tertnes

Etter 3 år i spansk håndball, de to siste årene i toppdivisjonen, er Stavanger-jenten Mina Mjærum klar for Tertnes.

Mina er 23 år, født og oppvokst i Stavanger og startet som 6-åring med håndball i Stavanger Idrettsforening (SIF) der hun spilte til hun var 18. Deretter ble det noen sesonger i Hinna og Sola. Mina har alltid vært glad i å trene og gikk videregående skole på håndballinjen på Wang toppidrett. Da hun var fylt 20, valgte hun å reise til Malaga for å spille håndball i Clinica Rincon Costa del Sol. Den første sesongen spilte laget i nest øverste divisjon, deretter ble det opprykk, slik at Mina har spilt de to siste sesongene med laget i spansk eliteserie.

I tillegg til å spille håndball, har Mina studert og tatt eksamen i spansk, i tillegg er hun utdannet som personlig trener. Mina sier om seg selv:

– Jeg har hatt tre flotte år i Spania, der jeg har utviklet meg mye som person og som spiller, lært andre tradisjoner og et nytt språk. Men nå var tiden inne for å vende tilbake til Norge. Jeg ønsket å satse videre på håndball og syntes at Tertnes virket som en fin og seriøs klubb. Etter å ha besøkt klubben fikk jeg bekreftet dette, og både spillere og trenere tok veldig godt i mot meg. Foruten å spille håndball skal jeg studere fysioterapi tre år i Bergen.

Tore Johannessen er svært fornøyd med å ha sikret seg rogalendingens signatur:
– Mina blir en fin tilvekst i laget vårt. Hun har stort tempo i spillet sitt, noe som samsvarer bra med hvordan vi ønsker å fremstå. Tøff i duellspillet og et godt skudd fra halvdistanse. Tre år i spansk håndball og sentral spiller i laget, har gitt god rutine og erfaring vi håper å dra nytte av. I tillegg er hun i veldig god fysisk form og seriøs i treningsarbeidet, noe vi verdsetter høyt når vi knytter til oss nye spillere.

Vi gleder oss over at Mina blir en del av Tertnes-laget og ønsker henne hjertelig velkommen til klubben!