LERØY Elitecup – Tertnes

LERØY Elitecup

Til helgen er det klart for LERØY Elitecup, en ny turnering som er kommet i stand som et samarbeid mellom Tertnes og Fana, og med LERØY som støttespiller. Eliteserieklubbene Oppsal og Sola er invitert til Bergen for kamptrening en knapp måned før seriestart, så gjenstår det å se om dette kan bli en årlig aktivitet for de to bergensklubbene. Alle kampene spilles i Slåtthaughallen.

Som et ledd i sesongforberedelsene er dette god trening, og de to arrangørklubbenes trenere er godt fornøyde med å få Sola og Oppsal til Bergen nå. Vi håper også at det håndballhungrige publikum benytter anledningen til å få se topphåndball igjen, og et ekstra poeng er det å få oppleve Camilla Herrem tilbake i norsk klubbhåndball.

Tore Johannessen, Tertnes:
– Oppkjøringen er i full gang med kamper mot Fana og danske Ringkøbing i forrige uke, og nå LERØY Elitecup kommende helg. For første gang har vi en slik turnering i Bergen, og slipper dermed å forflytte oss til østlandet for matching inn mot en ny sesong. Helgens kamper blir en viktig test for laget vårt når nye spillere skal inn i sentrale roller. I møte med våre eliteserierivaler Sola og Oppsal vil vi få en pekepinn på hva vi skal prioritere i det videre arbeidet inn mot seriestart 3. september.

Erlend Lyssand, Fana:
– Fana er veldig glad for at vi får møte 3 lag fra øverste nivå i turnering på hjemmebane 3 uker før seriestart. Det blir viktig for oss å henge med mot så gode motstandere, og samtidig ha fokus på oppgaver som vi vil bli bedre på for å utvikle spillet vårt. Fra en flott sesong i fjor har vi mistet 3 sentrale spillere som var på banen stort sett hele tiden. Inn har vi fått 5 nye som alle har erfaring fra spill i 1. divisjon eller eliteserien. De nye spillerne har kommet godt inn i gruppen og jeg gleder meg til å se de i kamp for Fana. Samtidig ser jeg en fin utvikling på spillerne som var med i fjor, og som er klare til å ta større ansvar. Alt i alt vil jeg si at med det vi har mistet og det vi har fått inn, er vi på samme nivå som vi var på samme tid i fjor. Så gjenstår det å se om vi klarer å forbedre oss litt på alt.

NB: Det er gjort endringer i kampoppsettet i forhold til tidligere annonserte tidspunkt. Her er de oppdaterte kamptidene: