Johannessens vurderinger – Tertnes

Johannessens vurderinger

De to første poengene i årets Eliteserie er allerede sikret; her er Tore Johannessens vurderinger før første hjemmekamp torsdag 14. september.

Et lag med stort potensiale

Ny sesong og nye utskiftninger. Seks spillere er borte og tre nye er kommet inn. Det gir oss en spillertropp som teller 13 jenter. Dessverre har vi allerede før sesongen er i gang, en litt uheldig skadesituasjon. Kjerstin er korsbåndskadet og mister hele sesongen, mens Julie har en skade i hånden, som setter henne ut av spill en tid fremover. Da står vi igjen med ni utespillere og to målvakter. Dette gjør oss sårbare og det blir viktig å passe på belastningen i håndballøktene, spesielt i periodene med to kamper pr uke. Gode treningssamarbeid med flere klubber, både i 1. og 2. divisjon, sikrer at vi opprettholder nødvendig kvalitet i treningshverdagen.

Borte fra sist sesong er Helene (TIF Viking), Ida (Fana), Nejira (Fana), Martine (Gneist), Birgitte (Silkeborg-Voel) og Maren (jobb utenbys). Spesielt de to sistnevnte hadde veldig sentrale roller i laget. Dette åpner opp for andre spillere til å stikke seg frem og ta det ansvaret, både i kamp og på trening. Det blir spennende å se utviklingen fremover.

Årets nykommere i laget er Vilde Ingeborg Johansen (Larvik), Thea Stankiewicz (Fana) og Josefine Gundersen Lien (Fana). Tre spillere vi har store forventninger til i tiden fremover. Vilde er en storvokst og kraftfull linjespiller med gode kvaliteter i begge ender av banen. Hun har flere sesonger bak seg i Larviks stjernegalleri og er fast inne i rekruttlandslaget. Thea har vært helt sentral for Fana i toppen av 1.divisjon de siste sesongene og har en viktig rolle i det svenske juniorlandslaget. Hun har et stort potensiale og har allerede vist at hun er moden for elitenivået. Thea har ingen klare svakheter eller begrensninger, og samtidig er det fortsatt mye som skal utvikles. Også Josefine har vært avgjørende for Fanas suksess de siste sesongene. Hun har også erfaring fra det norske juniorlandslaget, og danner en solid målvaktsduo sammen med Marie.

Vi har et veldig spennende lag på gang i Tertnes. Med nye spillere i sentrale roller vil vi etterhvert vise angrepshåndball med høyt tempo og stor underholdningsverdi. De siste dagene og kampene før seriestart har vi sett klar fremgang i relasjoner og samhandling, samtidig viser vi også større trygghet i forsvarsspillet. Vi trenger nok høsten til å videreutvikle oss og bli enda tryggere sammen, men vi har et stort potensiale i laget vårt og mange spillertyper med spennende kvaliteter.

Alt ligger til rette for et tronskifte på toppen denne sesongen. Larviks totale dominans de siste 15 årene er definitivt over. De vil fortsatt ha et sterkt lag og være med i medaljekampen, men store utskiftninger i spillerstallen vil være merkbart. Vipers hadde et sterkt lag sist sesong og har forsterket seg ytterligere med flere landslagsspillere. De må finne seg i et soleklart favorittstempel i årets Eliteserie. For vår egen del mener vi det er realistisk å kunne kjempe om en plass blant de fem beste. Bak Vipers vil det være veldig tett og jevnt til langt ned på tabellen, og små marginer vil være avgjørende i veldig mange kamper. Tror nok det kan bli en del overraskende resultater for publikum utover høsten.

Ønsker alle sammen velkommen til en ny og fartsfylt sesong i Haukelandshallen og håper vi sammen kan levere mange spennende og minneverdige kamper.

Tore Johannessen (hovedtrener)