Hilsen fra Tore Johannessen – Tertnes

Hilsen fra Tore Johannessen

Så er det endelig klart for seriestart og vi skal i gang med eliteseriekampene igjen. Her er en hilsen fra Tertnes-trener Tore Johannessen, med oppsummering av forberedelsene før sesongstart, og en vurdering av årets Tertnes-stall samt Eliteserien.

30. juli trente vi sammen for første gang etter sommeren. Jentene jobbet godt og målrettet gjennom hele ferien, så utgangspunktet var det aller beste. Vi har spilt turneringer og treningskamper siden tidlig i august. Først tradisjonsrike Skjærgårdslekene i Tønsberg, der vi etter tap for det svenske topplaget Skuru med tidligere Bjørnar-trener Mads Kardell på benken, endte som nr. 3 i turneringen etter seire mot Oppsal, Flint og Fredrikstad.

Helgen etter var det klart for vår egen Lerøy Elitecup, som vi arrangerer sammen med Fana. Tross varierende prestasjoner også her, ble det tre seire mot Sola, TIF Viking og Fana. I tillegg til disse turneringene har vi spilt ytterligere treningskamper mot Fana, TIF Viking og Fyllingen G16. To runder i NM, med klare seire mot Os (53-15) og AK28 (44-23), er også unnagjort, og endelig kan vi se frem mot seriestart.

Årets Tertnes-lag mener vi selv er det beste på flere år. Riktignok er noen borte fra sist sesong; Celine (Randers), Caroline (Byåsen) og Malene (TIF Viking), samt Bodil som er på studier utenlands frem til jul. Likevel er tilveksten så bra at vi vil være med å kjempe i toppen. Kristin Nørstebø kommer fra Vipers med masse erfaring og flere sesonger i Champions League. Hermine Motzfeldt Auberg (Sarpsborg), ung og talentfull høyre kant/back med god spillforståelse. Katarina Bjørnskau Berens, linjespiller fra Stabæk, som vi har store forventninger til. Lokale tilvekster i Benedicte Frøland Nesdal (TIF Viking) og Rikke Larsen Øyerhamn (Flaktveit), samt Kjerstin tilbake fra skade, gir oss en solid tropp med masse ulike kvaliteter. Viktig i denne sammenheng er også vårt gode samarbeid med Fyllingen. 2-3 spillere trener jevnlig med oss, og vi har funnet en samarbeidsform som er til det beste for begge parter.

Vi har klare mål og ambisjoner med årets sesong. Medalje i serien og NM-finale i romjulen mener vi selv er realistisk for oss denne sesongen. Vipers er fortsatt det sterkeste laget og en klar gullfavoritt. De er nok noe svekket, men likevel best. Av ekspertene er Storhamar tippet på plassen bak, med Larvik, Tertnes og Byåsen videre på listen.

Vi gleder oss til seriestart i Haukelandshallen mot Molde 12. september. Der vil dere se et Tertnes-lag fullt av energi og vinnervilje, som slåss for poengene og aldri gir seg.

Med hilsen fra Tore

Foto: John Vint