Sluttspill 2019 – Tertnes

Sluttspill 2019

Det har i flere år vært benyttet ulike sluttspillmodeller, noe som har ført til mye diskusjon og tildels uenighet om hva som er den beste modellen å satse på. At det i tillegg har vært praktisert ulike modeller for dame- og herrelagene har nok heller ikke bidratt til større interesse og forutsigbarhet rundt sluttspillet.

Men dette ønsker en å gjøre noe med nå, og etter at herrelagene har hatt suksess med sin modell «best av tre» de senere årene, går damene for den samme. Dog har herrene i år valgt å ta et steg videre ved at en spiller best av fem kamper i semifnalene og finalen, mens damene enn så lenge nøyer seg med best av tre gjennom hele sluttspillet. Forøvrig er det, i likhet med herresluttspillet, den gjeveste europacup-plassen som ligger i potten for vinneren, noe som gjør sluttspillet ekstra spennende.

Fakta om sluttspill kvinner
I alle rundene spilles det best av tre kamper. Best plasserte lag fra Eliteserien har hjemmekamp i kamp 1 og eventuelt kamp 3. Det skal kåres en vinner i samtlige kamper. Dersom det etter opprinnelig spilletid står uavgjort spilles ekstraomganger og eventuelt straffekast etter bestemmelsene i §10 i «Kamp- og konkurransereglementet». Vinner sammenlagt er det laget som har vunnet to kamper.

Kvartfinale 1: Lag 1 velger lag 7 eller 8
Kvartfinale 2: Lag 2 velger lag 6, 7 eller 8
Kvartfinale 3: Lag 3 velger lag 5, 6, 7 eller 8
Kvartfinale 4: Lag 4 får lag 5, 6, 7 eller 8
Semifinaler: Høyest rangerte lag fra Eliteserien velger motstander. De to høyest rangerte gjenværende lagene fra Eliteserien kan ikke møtes.
Finale: Vinnere av semifinale 1 og semifinale 2. Vinner av sluttspill får den høyest rangert E-cup plassen. Den nest høyest rangerte E-cup plassen tildeles vinner av Eliteserien. Valg av motstander gjøres til NHF påfølgende dag.

Oppsett for kvartfinalene blir annonsert fredag 12. april kl. 12:00.

Foreløpig oppsett kampdatoer
Kvartfinaler: 23.04., 26.04. og 28.04.
Semifinaler: 01.05., 04.05. og 07.05./08.05.
Finaler: 18.05., 21.05. og 23.05.

Tertnes spiller altså sin første kvartfinalekamp hjemme tirsdag 23. april, og vi ser frem til forhåpentligvis mange morsomme kamper der det skal kåres en vinner i hver kamp, om nødvendig ved ekstraomganger eller straffekast!

Foto: Einar Kvalheim