Tertnes i e-cup – Tertnes

Tertnes i e-cup

Med 3. plassen i Eliteserien er Tertnes kvalifisert for europacup-spill kommende sesong.

Det er to år siden Tertnes var med i europacupen sist. Da ble det kun én runde på Tertnesjentene, etter å ha blitt utslått med minst mulig margin. Etter to kamper mot BNTU-BelAZ Minsk Reg. fra Hviterussland, ble resultatet 52-52 sammenlagt, men Tertnes røk ut på bortemålsregelen.

Siden EHF valgte å komprimere all europacup-spill for damelagene til to turneringer, Champions League og EHF cup, spilles begge turneringene som gruppespill med fire lag i hver gruppe og dobbel serie. Men både Tertnes og alle de andre klubbene som er kvalifisert for EHF cup, må gjennom to eller tre kvalifiseringsrunder i høst før en evt. er kvalifisert til gruppespillet som starter etter nyttår. Hver kvalifiseringsrunde spilles med to kamper, og «vinn eller forsvinn»-prinsippet gjelder etter hver runde. Til slutt skal en stå igjen med 16 lag i gruppespillet.

Om Tertnes får walkover i 1. runde og går direkte til 2. runde, vet vi først 9. juli, og 16. juli er det trekning om hvilke lag som møter hverandre. Her er rundedatoene for kvalifiseringskampene i høst:

1. kvalifiseringsrunde: 7.-8. september og 14.-15. september
2. kvalifiseringsrunde: 12.-13. oktober og 19.-20. oktober
3. kvalfiseringsrund: 9.-10. november og 16.-17. november

Her er alle de norske klubbene som er kvalifisert til europacup-spill kommende sesong:
Kvinner
Champions League: Vipers Kristiansand
EHF-Cup med søknad om oppgradering til Champions League: Storhamar Handball Elite
EHF-Cup: Tertnes Handball Elite
EHF-Cup: Fredrikstad Bkl.
Søknad om ekstra lag i EHF-Cup: Byåsen Handball Elite

Menn
Champions League: Elverum Handball
EHF-Cup med søknad om oppgradering til Champions League: ØIF Arendal Elite
Challenge Cup: Halden TH
Challenge Cup: Drammen HK