Sesongen 2018-19 – Tertnes

Sesongen 2018-19

På vei inn i noen uker med ferie og egentrening for Tertnesjentene, passer det bra med Tore Johannessens refleksjoner over sesongen vi nå har lagt bak oss.

Vi hadde ambisjoner med laget vårt inn mot ny sesong. Hermine og Kristin erstattet Celine, men ellers var det kontinuitet i spillergruppen. Etter gode diskusjoner i gruppen var målet medalje i serien og NM-finale i romjulen.

Vi fikk en litt treg start på høstsesongen. Startet riktignok med tre strake seire i serien, men med cup-exit mot Molde allerede i 4. runde, var ett av sesongens mål tapt nesten før det startet. Dette var starten på en periode med fem strake tap. Vi manglet trygghet og samhandling i spillet vårt, usikkerheten preget oss på banen, og vi fikk ikke det tempoet i spillet og kampene som vi ønsket. I tillegg var vi preget av skader i denne perioden. Med to kamper igjen av høstsesongen stod vi med seks poeng, og var langt unna medaljeambisjonen vår.

Vendepunktet kom i hjemmekampen mot Larvik. Endelig løsnet det for oss. Forsvarsspillet var strålende, kontringsspillet og tempo var tilbake, og vi spilte bedre sammen i angrepsspillet. Det endte med 13-målsseier og masse selvtillit, som vi tok med oss til en solid borteseier mot Skrim før den lange julepausen. Pausen fra seriespillet i desember fikk vi brukt på best mulig måte. Mye god fysisk trening og tilbake med skadefri tropp.

Vårsesongen var preget av stabile prestasjoner, både i kamp og trening. Kun ett tap på tolv kamper før Vipers ble for sterke i siste serierunde. Også flere minneverdige høydepunkt i Haukelandshallen i denne perioden. Hjemmekamp mot Fana med 2610 tilskuere og stor stemning på tribunen. Seier med ett mål mot Storhamar etter å ha vært bak med fire bare få minutter før slutt. Ny ettmålsseier mot Oppsal etter scoring av Katarina med noen tideler igjen på klokken. Dermed ble sesongens mål nådd med bronse i Eliteserien.

Sluttspillet startet med kvartfinaler mot Fredrikstad og to kontrollerte seire. Storhamar ventet i semifinalen. Klart tap borte i første kamp, etter en god start. Hjemmekampen noen dager senere skulle bli av det dramatiske slaget. Tett og jevnt gjennom hele andre omgang førte til ekstraomganger, der vi til slutt var sterkest. Dermed ny kamp på Hamar. Her gikk det som sist, Storhamar var gode og gikk fortjent til sluttspillfinale mot Vipers.

Resultat og prestasjoner gjennom sesongen har også gitt oss flere spillere inn i landslagsmiljøet. Kjerstin er på vei tilbake i A-landslaget etter sitt lange skadeavbrekk. Vilde, kåret til årets beste linjespiller, er fast inne på rekrutt, og har også fått samling med de beste. Tina, Hermine og Marie er i rekruttsjiktet. Rikke skal spille junior-EM i sommer, sammen med våre nykommere Henrikke (Fyllingen), Eli (Sandefjord) og Eva (Gneist).

Vil til slutt takke dere som forlater oss nå. Vilde, Kjerstin, Mina, Julie, Bodil og Marie. Spillere som har vært sentrale i laget, og betydd mye for oss gjennom flere sesonger. Vi ønsker dere lykke til videre i inn- og utland, og ser frem mot en ny sesong her hjemme med mange spennende jenter på vei inn i laget.

God sommer!

Foto: Einar Kvalheim