Seieren glapp i sluttminuttene – Tertnes

Seieren glapp i sluttminuttene

På tross av at Tertnesjentene lå under med 2-3 mål i store deler av 2. omgang, følte en at seieren glapp i sluttminuttene da ledelse 24-22 to minutter før full tid, ble til sluttresultat 24-24.

Med mange brente sjanser, var ikke kampbildet ulikt sist ukes jevne bortekamp mot Molde som endte med tap 26-25. For mot Byåsen, som mot Molde, var det Tertnes som kom best i gang og hadde god kontroll, spesielt i forsvar. Men så inviteres Byåsen inn i kampen igjen, og det er trønderne som går til pause med en knapp 1-målsledelse.

Byåsen øker ledelsen i 2. omgang, og er foran i store deler av omgangen med 2 og 3 mål. Men 10 minutter før slutt kryper endelig Tertnesjentene opp på siden og forbi, og har egentlig full kontroll på Byåsen inn mot avslutningen av kampen. Men ledelsen stopper ved 24-22 og i stedet for å punktere kampen helt ved å sette avgjørende sjanser, blir det bomskudd og det er Byåsen som setter de to siste målene, sånn at det til slutt ender med poengdeling 24-24.

Toppscorer for Tertnes ble Thea Stankiewicz med 6 mål, mens Eli Skogstrand ble kåret til banens beste. Dette var forøvrig første gang i klubbens historie at det var publikum som stemte frem Tertnes’ beste spiller, noe som ble gjort ved hjelp av appen vår, Tertnes Håndball.

Etter onsdagens kamper, er Tertnesjentene fortsatt på 4. plass, fire poeng bak Byåsen, mens Storhamar har tatt grep om 2. plassen etter en ny seier i kveld (mot Follo).

I intervju med Håndballspiller, facebooksiden som blant annet følger REMA 1000-ligaen tett, forteller Tina om kampen:

«Vi starter veldig bra, i forsvar spesielt. Vi setter standarden, men så glipper vi litt bakover og det gjør at Byåsen kommer inn i kampen. Vi spiller oss til sykt mange gode målsjanser, men vi får ikke satt ballen i mål, inkludert meg selv. Det er litt kjipt på en dag hvor vi føler vi gjør mye riktig.»

«Byåsen ledet store deler av andre omgang, men vi føler ikke vi er langt unna. Så kommer vi opp og har en grei ledelse, men så klarer vi å bomme oss ut av kampen. Vi synes det er utrolig kjedelig at vi ikke klarer å dra det i land. Litt samme som mot Molde egentlig, vi føler vi har grei kontroll, men så glipper kampen på at vi bommer for mye. Det er ganske bra sjanser vi bommer på også.»

«Vi føler vi mistet ett poeng. I stedet for å sikre seieren, ble vi feige i stedet for offensive og sluttet å løpe de siste minuttene.»

«Vi har satt oss et mål om å være blant de 3 beste i Norge, så det å tape ett poeng i denne kampen gjør det ekstra vanskelig. Men vi må se på mulighetene hele tiden, man vet aldri hva som skjer. Det er ikke sånn at vi har gitt opp medalje, men selvfølgelig blir det vanskeligere.»

For mer godt håndballstoff, følg Håndballspiller på facebook HER.

KAMPFAKTA

Dommere: Morten Isachsen og Ronny Hell.

Tertnes: Eli Skogstrand, Thea Stankiewicz 6, Tina Abdulla 5, Linn Gossé 5, Madeleine Hilby 3, Katarina Berens 2, Rikke Øyerhamn 1, Hermine Auberg 1, Benedicte Nesdal 1, Eva Moen, Kristin Nørstebø, Birgitte Karlsen Hagen, Henrikke Kjølholdt, Karoline Fantoft.

Toppscorer Byåsen: Julie Jacobsen og Caroline Aar Jakobsen 5.

Utvisninger: Tertnes: 2 x 2 min. Byåsen: 1 x 2 min.