Snart e-cup trekning – Tertnes

Snart e-cup trekning

Etter at det ble klart hvilke lag som skal spille 2. og 3. kvalifiseringsrunde i EHF European League, offentliggjorde EHF allerede sist torsdag seedingsgruppene som viser hvilke klubber som kan bli trukket mot hverandre i den kommende trekningen.

Tertnes, som skal spille 2. kvalifiseringsrunde, ble førsteseedet og dermed plassert i gruppe 1, mens den andre norske klubben i denne kvalifiseringsrunden, Molde, ble plassert i gruppe 2. Siden lag fra samme nasjon ikke kan møtes i kvalifiseringsrundene, står Tertnes igjen med følgende aktuelle motstandere:

Alba Fehérvár KC (Ungarn)
HC Dunarea Braila (Romania)
Kuban (Russland)
Thüringer HC (Tyskland)
Paris 92 (Frankrike)

Dette er med andre ord en rekke tøffe motstandere, som f. eks. det gamle russiske storlaget Kuban. Verdt å merke seg er også tyske Thüringer, der tidligere Tertnes-keeper Marie Davidsen nå spiller.

Når det gjelder reiser slik covid-19 situasjonen er i Europa pr. i dag, har Norges Håndballforbund og de norske klubbene gjennom Norsk Topphåndball, en klar oppfatning om at norsk deltakelse i europeiske kamper forutsetter at dagens situasjon med gjeldende reiseråd må endre seg i løpet de kommende ukene, slik at klubbene ikke risikerer 10-14 dagers karantene ved hjemkomst. Men inntil videre planlegges all europacup-aktivitet av EHF som normalt, slik at vi som klubb forholder oss dette inntil evt. annen informasjon blir gitt.

Trekning av motstander for Tertnes og de andre deltakende lagene vil finne sted i Wien på tirsdag 28. juli fra kl. 11:00. Trekningen streames live på EHFTV, i tillegg til på EHF European League Facebook page og YouTube channel.

2. kvalifiseringsrunde spilles som dobbeltoppgjør, med første kamp 10.-11. oktober, og returoppgjør 17.-18. oktober.

Her er full seedingsoversikt over «EHF European League 2020/21 Women»: