Skademarerittet fortsetter – Tertnes

Skademarerittet fortsetter

Vi hadde ikke en gang rukket å komme over sjokket etter at Josefine Intelhus sist onsdag røk korsbånd for tredje gang, før skrekkskaden igjen rammet laget.

Veteranen Linn Gossé har sluppet unna de mest alvorlige skadene i sin lange karriere på toppnivå, men i kampen mot Rælingen opplevde hun alle håndballspilleres verste mareritt. Mindre enn fem minutter før kampslutt blir hun taklet stygt i en kontring, på full fart mot mål. Alle som så situasjonen, fryktet det verste, og dette ble dessverre bekreftet da resultatet fra MR-undersøkelsen kom.

Det hører med til historien at Linn med 12 scoringer i kampen, viste at hun var tilbake for fullt etter covid-19 sykdommen i oktober, og hun ble kåret til banens beste. Når sesongen nå er over for Linn, ligger hun på 2. plass på toppscorerlisten, og vi er overbevist om at hadde hun fått spille sesongen ut, ville hun vært med og kjempe om topplasseringen til siste slutt.

Foto: BA/Direktesport (skjermdump)

For Josefine Intelhus har de siste to årene vært preget av skader. Hun dro fra Stabæk til Vipers foran 2018/19-sesongen, men istedet for å kjempe om spilletid på Norges beste klubblag, handlet treningen om å komme tilbake etter korsbåndskaden hun pådro seg like etter at hun kom til Vipers. Hun rakk såvidt å få prøve seg på banen igjen, før en meniskskade på ny satte henne ut.

Det var derfor en tent og svært motivert Josefine som kom til Bergen i sommer, og hun så frem til å være skadefri og få utvikle seg videre. Allerede i kampen mot Sola i september fikk vi se hva som bor i henne, da hun scoret 9 mål fra sin høyre bakspillerposisjon. Men mot Storhamar 4. november var uhellet igjen ute. Denne gangen gikk det ut over kneet som hun røk korsbånd i som tenåring, og MR-undersøkelsen viste at hun hadde røket fremre korsbånd, i tillegg til rift i menisken.

Foto: Stian Bye Høgsveen

Den siste ulykkesfuglen med langvarig skade er Hermine Auberg. Hun har tidligere opplevd skader i begge hender/håndledd, og på trening i oktober skjedde det igjen. Men skaden var vanskelig å lokalisere, og først uker etter skaden oppsto ble diagnose stilt, og hun er nå operert. En lang periode med gips og opptrening venter, men vi håper at Hermine skal være klar igjen for håndball innen et halvt år.

Foto: Einar Kvalheim

Heldigvis har vi et svært kompetent medisinsk støtteapparat i Idrettsmedisinsk Avdeling. Teamet med leger og fysioterapeuter står nå klare til å veilede jentene i opptreningen, og gi de muligheten til å komme tilbake på håndballbanen så snart det lar seg gjøre. I tillegg ønsker klubben å gi de tre all mulig støtte, og bistå de på alle måter med det de måtte trenge.💙

Vi synes det er fryktelig trist og leit for jentene som er satt på sidelinjen pga. skade, dessuten er det selvsagt tungt for klubben. Med tre så viktige spillere ute denne sesongen, skaper det utfordringer for laget vårt. Samarbeidet med 2. divisjonklubbene Fyllingen og Tertnes Håndball blir derfor viktig nå, spesielt med tanke på treningsgruppen der enda flere fra disse lagene kan bli trukket inn. I tillegg vil det bli aktuelt å ha med spillere i kamp, og dette ønsker vi å ha en god dialog med klubbene om.

Dermed kommer den lange mesterskapspausen beleilig nå. Riktignok har vi en hjemmekamp mot Flint neste onsdag, en kamp vi helst skal ha 2 poeng i. Men deretter får trenerteamet litt tid på seg for å sette treningsgruppen og vurdere hvilke spillere som kan være aktuelle for eliteseriedebut etter nyttår.

Det er en veldig uheldig situasjon for klubben, men det gir også andre spillere mulighet for å tre frem og ta ansvar. Og med vårt dyktige trenerteam ved roret, tror vi at det vil skje også i dette tilfellet.