Seriespillet 2020/21 over – Tertnes

Seriespillet 2020/21 over

Signalene som kom fra myndighetene om gjenåpning sist uke, ga fortsatt ingen avklaring på om det kunne gjennomføres ytterligere seriespill. Dermed har Forbundsstyret i Norges Håndballforbund fattet følgende vedtak:

*Planene om å avvikle enkel serie, skrotes, og sesongen er over for 10 av 13 lag i REMA 1000-ligaen.

*Det er mål om at de tre resterende lagene får spille hhv.:

  1. Seriefinale mellom Vipers Kristiansand og Storhamar. Vinner av kampen blir seriemester 2020/21.

2. NM-finalen mellom Vipers Kristiansand og Sola. Kampen spilles 15. mai eller 22.-23. mai. Dersom finalen ikke kan spilles i mai, vil det bli jobbet for å flytte NM-finalen til august.

*De resterende plasseringene på tabellen i REMA 1000-ligaen kvinner og 1. divisjon kvinner avgjøres med gjennomsnittsberegning. Dersom seriefinalen ikke kan gjennomføres i mai, vil også denne plasseringen avgjøres ved gjennomsnittsberegning. Se oppdaterte tabeller basert på gjennomsnittsberegning nederst.

*Follo HK Damer rykker opp til REMA 1000-ligaen som vinner av 1. divisjon. Ingen lag rykker ned fra REMA 1000-ligaen kvinner, og ingen av lagene på plassene bak Follo HK Damer i 1. divisjon kvinner får spille kvalifisering om opprykk eller rykke opp. Ingen lag rykker ned fra 1. divisjon kvinner. Neste sesong spiller 14 lag i REMA 1000-ligaen kvinner, og 11 lag i 1. divisjon kvinner.

*Det er ikke grunnlag for å tildele europacupplasser på bakgrunn av sesongen 2020/2021 alene. Disse tildeles derfor etter en samlet vurdering basert på plassering i årets seriespill, fjorårets seriespill og årets NM, hvor fjorårets sesong er vektet. Dette gir følgende vedtatte tildeling for sesongen 2021/2022, forutsatt godkjenning av EHF:

Champions League: Vipers Kristiansand

Europa League 1: Storhamar Elite

Europa League 2: Sola HK (NM-finalist)

Europa League 3: Tertnes