Fyllingen-duo signerer for Tertnes – Tertnes

Fyllingen-duo signerer for Tertnes

Det er ingen tvil om at samarbeidet med Fyllingens damelag har vært viktig for Tertnes. Flere av dagens spillere har bakgrunn fra klubben i Dalen, og nå har også Maria Bergslien Gald (19) og Marthe Walde (20) signert for Tertnesjentene.

Men selv om jentene, rent formelt, først nå blir Tertnes-spillere, er de ikke nye fjes i spillergruppen. Begge har trent med oss i vinter, og Maria har allerede fått sin kampdebut for Tertnes. Da Linn Gossé røk korsbåndet i november, ble Maria hentet inn i gruppen, og hun spilte de resterende kampene frem til seriespillet ble stoppet 19. januar. Maria har hatt en fin utvikling gjennom denne perioden, og fra sin venstre kantposisjon er hun blitt tryggere både i avslutningene og i forsvarsspillet.

Maria forteller selv:

Jeg var veldig glad da jeg fikk muligheten til å trene med Tertnes i fjor høst. Å få trene med så gode spillere og trenere har vært veldig lærerikt og jeg føler selv jeg har tatt steg som spiller under denne perioden. At jeg nå har fått kontrakt er veldig kjekt! Jeg håper at jeg i den kommende sesongen kan fortsette å utvikle meg som spiller, og forhåpentligvis få enda mer spilletid på øverste nivå i norsk håndball.

Maria er en av to Tertnes-spillere som sammen med juniorlandslaget nå er på plass i Slovenia for å spille EM. For de norske jentene starter gruppespillet med kamp mot Tsjekkia torsdag, før Romania og Ungarn er motstandere i de neste kampene.

For Marthe Walde førte samarbeidet mellom Tertnes og Fyllingen til at hun kunne begynne å trene med oss i vinter. Strekspilleren som har sin styrke i duellspillet, har grepet muligheten og jobbet hardt for å få sjansen til elitespill. Nå er hun blitt belønnet med kontrakt med Tertnes, og det blir spennende å følge utviklingen hennes videre.

Marthe sier dette om å ha signert for Tertnes:

– Jeg er veldig glad for å bli en del av Tertnesjentene kommende sesong. Jeg har nå vært med siden februar og er blitt godt kjent med laget. Jeg ser fram til å utvikle meg videre med god hjelp av Tore, Jarle og resten av jentene. Det blir gøy å spille kamper igjen, og jeg håper å kunne bidra med det jeg kan både på og utenfor banen.

Marthe skal kombinere håndballspill på toppnivå med studier, og planen er å starte på økonomistudier fra høsten.

Vi er glade for å ha fått med oss Maria og Marthe på laget, og vi ser frem til å følge utviklingen deres videre i den kommende sesongen.