Endelig skal vi i gang igjen – Tertnes

Endelig skal vi i gang igjen

Les Tore Johannessens betraktninger og forventninger til sesongen 2021-22:

14. januar spilte vi sist seriekamp. Til tross for gode smittevernsprotokoller i toppidretten, ble all aktivitet satt på vent. Vi var på det tidspunkt ett av to lag som var halvspilt i sesongen, og etter hvert innså vi at det ikke ble flere kamper.  

Oppkjøring er et «fryktet» begrep for mange håndballspillere. I denne perioden er det mye og hard fysisk trening som står på programmet. Her skal grunnlaget legges for gode stabile prestasjoner på håndballbanen.

I en normal sesong varer denne perioden i 3-4 måneder. Nå startet vi 1. mars, med begrensninger og restriksjoner som periodevis gjorde treningshverdagen utfordrende. Jentene har imponert i gjennomføring og jobbet målrettet mot ny sesong, selv om savnet av kamper til tider har vært stort.

Årets utgave av Tertnesjentene er spennende og har veldig mye utvikling i seg. Sentrale spillere som Linn, Birgitte, Josefine og Hermine (snart tilbake) er langtidsskadet, mens Thea, Katarina og Kaja har gått videre andre steder. Dette åpner opp for nye profiler til å tre frem og ta ekstra ansvar på banen og ellers i gruppen.

Etter egentreningsperioden, og litt ferie, startet vi opp igjen sammen 26. juli. Siden den tid har vi spilt treningskamper og turneringer. Som følge av stor utskiftning i laget har vi prioritert litt annerledes i trening inn mot ny sesong. Hovedfokus så langt har vært på samspill og samhandling med nye spillere i sentrale roller, fremfor videreutvikling av spillet som var mer fremtredende de siste to sesonger. Resultater og prestasjoner har vært ujevne, men vi kommer stadig nærmere til å «sette sammen» en hel kamp.

Vi har også fått noen nye tilvekster i laget, bl.a. tre nye linjespillere. Emma Holtet kommer fra Rælingen, og har erfaring fra juniorlandslaget (LK00). Marie Liljegren gjør comeback seks år etter at skader satt en stopper for karrieren. Marthe Walde tar steget fra Fyllingen og 2. divisjon. Nytt bekjentskap er også Fanny Skindlo, bakspiller fra Grane Arendal, med sentral rolle i juniorlandslaget (LK02). Maria Gald fra Fyllingen som spilte noen kamper med oss sist sesong, er også med oss videre.

Våre gode samarbeidsklubber i 2. divisjon, Fyllingen, Åsane og Tertnes, har vært spesielt viktige for oss det siste halvåret. Skadesituasjonen har vært krevende og vi har vært helt avhengige av spillere fra disse klubbene i vår treningshverdag, og til dels i kampaktivitet.

Nå ser vi bare frem til å endelig starte opp igjen med kamper som betyr noe, og ønske publikum velkommen tilbake i hallen. Vi gleder oss veldig til å kjenne på spenningen, stemningen og å komme tilbake til normal aktivitet.

Tore