Reiste seg etter tapet mot Aker – Tertnes

Reiste seg etter tapet mot Aker

Reiste seg etter tapet mot Aker

Det ble en jevn og tøff kamp for Tertnes mot Larvik, men til slutt kunne også Marie Liljegren feire bursdagen sin med to poeng og Tertnes tilbake blant topp åtte. Tertnes vant til slutt 35-29.

– Den kampen mot Aker er det verste jeg har vært med på. I dag sliter vi litt bakover i første omgang, og vi inviterer de på det de er gode på. I andre omgang tar vi oss sammen og drar det i land, oppsummerer Madeleine Hilby kampen.

Tok av i andre omgang

Tertnes tok ledelsen tidlig, og lå lenge med en tremålsledelse over Larvik, men tekniske feil og et godt keeperbytte for Larvik, førte til at lagene gikk til pause på stillingen 15-15.

– Det ble litt mye tekniske feil, og vi er unøyaktige i forsvarsspillet i forhold til det vi vet Larvik kommer med. I andre omgang får vi justert oss litt i forsvar midtveis og da finner vi mer rytmen i kampen, sier hovedtrener Tore Johannessen etter kampen. 

I pausen har trenerteamet sagt mye riktig for, i andre omgang kommer Tertnes fornyet ut. Eli Skogstrand har flere viktige redninger og ender med en redningsprosent på 26%. Samtidig tar angrepet av, sterkt ledet an av Madeleine Hilby, som ble Tertnes sin beste spiller med sine 10 scoringer og 8 assister. Tertnes vant til slutt 35-29. Tiril Merg ble Larviks beste spiller. 

– Jeg er helt ok fornøyd, vi blir bedre framover på banen, og vi trenger vi litt selvtillit, som vi fikk i dag. Vi kommer til å bli bedre og bedre utover i sesongen, sier Hilby.

Ny hjemmekamp neste helg

Seieren mot Larvik fører til at Tertnes ligger for øyeblikket på 7. plass på tabellen, med fire poeng. Allerede neste søndag skal Tertnes-jentene i aksjon igjen når de tar i mot Flint Tønsberg. 

– Det blir en tøff kamp igjen. Flint spilte jevnt med Larvik, og de er et helt annet lag enn Larvik. De har litt færre skudd, men flere gjennombruddsspillere, så forsvaret blir litt annerledes, sier Tore Johannessen.