Tertnes tok første stikk i europacupen – Tertnes

Tertnes tok første stikk i europacupen

Jeg føler vi er bedre enn de!

Etter en sterk start på kampen fra de serbiske mesterne Jagodina, stod Josefine Gundersen Lien og Tertnes-forsvaret fram og sikret en 29-26 seier.

– Jeg føler vi er bedre enn de, det er kanskje lett å si når man har vunnet med tre. Jeg tenker at i bortekampen kan vi kjøre mer etter, og da kan vi vinne med enda mer. Vi skal hvertfall ikke tape med tre eller mer, sier Josefine Lien.

En kamp med to ulike omganger

I den første omgangen går Jagodina ut i 100, og tar tidlig ledelsen i kampen. Etter starten endrer trener Tore Johannessen om til et 5-1 forsvar og Tertnes blir mer aggressiv, noe som fører Tertnes mer og mer inn i kampen igjen. Etter en god avslutning på omgangen er stillingen 16-19 når lagene går til pausen.

– Første omgang synes jeg er rotete. Vi gjør ingenting av det vi hadde snakket om på forhånd. Så synes jeg det er en bra greie at jentene greier å snu om fra å slippe inn så mye enkle mål, til å stenge igjen bakover. Det er litt imponerende, sier hovedtrener Tore Johannessen etter kampen.

De 19 målene Jagodina scoret i 1.omgang skulle derimot bare få stå i ro. Etter seks minutter tar Tertnes ledelsen i kampen 20-19, og Jagodina hadde gått helt tom for energi. Det tar hele 12 minutter før Jagodina endelig klarer å score igjen. Så, med fem minutter igjen av kampen, tar Johannessen timeout på 26-26, og etter det bestemmer Tertnes seg for igjen å stenge buret, og vinner til slutt 29-26. Josefine Lien reddet hele 42% av skuddene i dag.

– Jeg føler egentlig det er mye mer jeg burde ha der. I starten av andre omgang er forsvaret på jobb, så jeg kunne ta litt ferie, og det var deilig. Jeg håper vi kan ta med oss de første 12 minuttene av andre omgangen til Serbia, sier Josefine Gundersen Lien etter kampen.

Ny hjemmekamp onsdag

På onsdag venter Oppsal i REMA 1000 ligaen, før jentene skal reise ned til Serbia for å spille bortekampen mot Jagodina, en kamp Johannessen har troen på at de kan vinne.

– Jeg tenker uansett når man setter disse to lagene opp mot hverandre, skal vi ha gode muligheter til å vinne der nede også.

KAMPFAKTA

Tertnes – ZORK Jagodina 29-26 (16-19)

2. kvalifiseringsrunde til EHF Women’s European League. Dommere: Svavar Petursson og Sigurdur Thrastarson, Island.

Tertnes: Josefine Gundersen Lien, Eli Smørgrav Skogstrand – Rikke Øyerhamn Larsen 7, Fanny Skindlo 6,  Henrikke Hauge Kjølholdt 5, Hermine Motzfeldt Auberg 4, Emma Holtet 3, Madeleine Hilby 3 (2 str), Thea Adelheid Skarstein-Storeng 1

Toppscorer ZORK Jagodina: Marija Janjic 13.

Utvisninger:Tertnes 3 x 2 min., ZORK 3 x 2 min.