Fikk leksjon av tysk mesterlag – Tertnes

Fikk leksjon av tysk mesterlag

Det ble en tøff leksjon for de unge Tertnesjentene da de søndag ettermiddag møtte Bietigheim i den 3. kvalifiseringsrunden til EHF European League.

Riktignok skulle det gå nesten 5 minutter før Bietigheim fikk sin første scoring. Men det var kun takket være Eli Skogstrand, som hadde 4-5 klasseredninger innen tyskerne endelig fant veien til nettmaskene. Men fra da fortsatte Bietigheim å kjøre på med høyt tempo fremover, mens de i forsvar presset og fremprovoserte feil av Tertnesjentene gang på gang.

Stillingen var 22-7 til pause, og som tilskuer med blått hjerte, var det hardt å se jentene våre komme så langt bak allerede halvveis. Etter pausen fortsatte Bietigheim å styre kampen, men i den siste delen av oppgjøret klarte vi endelig å heve oss, og ikke minst gjøre mindre feil. Dermed tapte vi 2. omgang med «kun» 6 mål, og sluttresultatet ble 39-18. Madeleine Hilby blir vår toppscorer med 5 mål.

Tore Johannessen forteller:

– I dag møtte vi et topplag i Europa og vi klarer ikke å komme opp på vårt beste nivå. Vi blir straffet knallhardt for egne feil, men tar med oss at det løsner litt i de siste ti minuttene av kampen.

Nå må vi nullstille og ha fullt fokus på neste oppgave. Onsdag spiller vi høstsesongens siste seriekamp i lokaloppgjøret mot Fana (Fana Arena kl. 18:00), og søndag om en uke tar vi mot Bietigheim til returoppgjør i Åsane Arena. Selv om løpet er kjørt mht. kvalifisering til European League som starter i januar, håper vi likevel å kunne gjøre en bedre figur i søndagens hjemmekamp. For publikum er dette uansett en godbit, når en får mulighet til å se Bietigheims stjernegalleri på nært hold. Derfor håper vi at publikum kjenner sin besøkelsestid og finner veien til Åsane Arena søndag kl. 18:00.