Idrettsmedisinsk Avdeling – Tertnes

Idrettsmedisinsk Avdeling

For en klubb i topphåndballen er det viktig å ha et solid medisinsk støtteapparat med riktig kompetanse, og det har Tertnes i Idrettsmedisinsk Avdeling (IMA)!

Klinikken som har tilhold på Brann Stadion, har opparbeidet seg et svært godt renommé i idretts-Bergen. Klinikken har lagsavtaler med et betydelig antall klubber i Bergen, men også privatpersoner, både aktive idrettsutøvere og mosjonister, kan tegne medlemskap hos IMA, såkalt idrettsmedlemskap.

Dessverre har Tertnes-stallen hatt mer skader de to siste årene enn normalt tidligere, og mye tyder på at den lange perioden med nedstengning har stor del av skylden for dette. For antall skader har ikke bare gått opp i Tertnes; dette er en trend vi ser blant veldig mange klubber. I denne situasjonen er det viktig å bli godt ivaretatt og få den riktige medisinske oppfølgingen, både for spillerne som er ute med lengre skadeavbrekk, og for spillerne som skal følges opp parallelt med trening og kamp.

Det er derfor betryggende å ha med fysioterapeut fra IMA på hjemmekampene, og Søren Klausen og Martin Flesland bidrar med behandling før, under og etter kamp. Det har også vært viktig å ha med fysioterapeut ifm. de lange europacup-reisene, og Søren som har vært med oss de siste tre årene, var også med da vi dro til Serbia og Tyskland i høst.

Er det behov for annen medisinsk kompetanse, har IMA både lege, manuellterapeut og sykepleier som stiller opp for Tertnesjentene.

Når vi nå er i gang med vårsesongen, håper vi at vi unngår flere alvorlige skader. Men om uhellet skulle være ute, er det godt å vite at vi har et kompetent medisinsk team i ryggen.

Les mer om Idrettsmedisinsk Avdeling her.