Poengdeling mot Sola – Tertnes

Poengdeling mot Sola

Det ble til slutt 20-20 og poengdeling borte mot Sola søndag kveld. Slik kampen utviklet seg i 2. omgang, hadde vi selvsagt ønsket oss to poeng, men er likevel glade for det ene vi fikk.

For medaljekandidat Sola var dette en kamp de sannsynligvis forventet å vinne, og de fleste tippet nok at det ville bli en enkel hjemmeseier til Sola. Men Tertnesjentene ville det annerledes, og vi fikk følgende kamputvikling:

Det var Sola som fikk det første målet, og de var også i ledelse 2-1, før Tertnesjentene fikk et lite overtak med 5-3 og 6-4 ledelse. Men Sola kom raskt etter, og på uavgjort 6-6, ble Eva utvist. De to påfølgende minuttene utnyttet Sola godt, og de gikk opp i 9-6 ledelse. Likevel slapp ikke Tertnesjentene taket, men på stillingen 9-7 ble det en ny Tertnes-utvisning, som vi, med blå Tertnes-øyne, syntes var veldig ufortjent. Selv om vi holdt noenlunde følge i denne perioden, var det Sola som hadde initiativet i kampen. Vi klarte ikke å korte ned på avstanden, og lagene gikk til pause med 13-9 til Sola.

Hjemmelaget beholdt føringen i målprotokollen etter pause, og vekslet mellom 3- og 4-målsledelse. Men jentene våre mistet aldri troen, og jobbet seg sakte, men sikkert opp i ryggen på Sola. Det gikk faktisk 15(!) minutter uten at Sola scoret, mens Tertnes puttet 5 mål i denne perioden. Og plutselig var vi foran med ett! Tertnes-forsvaret sto tett og kompakt og stykket opp angrepsspillet til Sola. I tillegg var Josefine trygg bakerst og tok det som kom, og fremover spilte vi oss til gode sjanser i nesten hvert eneste angrep.

Men ledelsen stoppet på ett mål. Sola utlignet, og slik fortsatte det med Tertnes ett mål foran, og Sola halsende etter for å utligne. 1 minutt og 15 sekunder før full tid scoret vi vårt siste mål i kampen da vi gikk opp i 20-19 ledelse. Deretter vant vi tilbake ballen i det påfølgende forsvarsspillet, og vi øynet håp om seier. Imidlertid ble vi avblåst i neste angrep og fikk i tillegg en spiller utvist, slik at Sola kunne utligne til 20-20 med et halvt minutt igjen på kampuret. Vi fikk så en siste mulighet, men Sola-forsvaret laget frikast høyt i banen, og vi kom aldri til en skikkelig avslutning.

Josefine blir kåret til vår beste spiller, mens Martine og Henriette er våre toppscorere med 4 mål hver.

Sett kampen under ett, var det nok greit med uavgjort. Likevel kan vi ikke helt fri oss fra tanken om at vi kunne fått med oss begge poengene i denne kampen, noe som hadde hatt stor betydning for tabellsituasjonen vår.

Men nå tar vi med oss fornyet selvtillit over alt vi gjorde bra i denne kampen, og ser frem til neste oppgjør, som er ny bortekamp mot en ny medaljekandidat. Vi møter nemlig Molde allerede på onsdag, og kampen kan ses på BA/Direktesport kl. 18:30.

KAMPFAKTA

Sola – Tertnes 20-20 (13-9)

Åsenhallen. Dommere: Jørgen Jørstad og Mads Dahlby-Fremstad

Tertnes: Josefine Gundersen Lien, Eli Smørgrav Skogstrand – Marie Blænes Liljegren 1, Marthe Hatløy Walde, Henrikke Hauge Kjølholdt 3, Martine Hellesø Knutsen 4, Avril Mikkelsen Frei 0, Karoline Fantoft 3, Emma Holtet 2, Eva Erdal Moen 1, Rikke Larsen Øyerhamn, Henriette Espetvedt Eggen 4, Maria Bergslien Gald 2, Frida Aasekjær Wilkensen

Toppscorer Sola: Maja Magnussen 9 mål

Utvisninger: Sola 3×2 minutter, Tertnes 4×2 minutter