Juniorjentene i finale lørdag – Tertnes

Juniorjentene i finale lørdag

Når ting ikke har gått vår vei i det siste, og det er avklart at vi må spille kvalifiseringskamp for å kjempe om å unngå nedrykk til 1. divisjon, er finale i junior-NM (jenter 20) en STOR oppmuntring for klubben!

For på lørdag skal altså juniorjentene våre ut i finale i Norgesmesterskapet. Kampen spilles i Nye Jordal Amfi i Oslo, og er del av et større NM-arrangement som også inkluderer NM-finale for gutter 20, damer senior, samt herrer senior. Denne finalen blir den 12. juniorfinalen Tertnes deltar i.

NM-finalene skulle opprinnelig vært spilt 30. desember, men pga. covid-smittetrykket på den tiden, ble hele arrangementet utsatt til 14. mai. Siden den gang har jentene våre vært gjennom flere måneders tøft kampprogram, men er nå giret og motiverte for å kjempe om NM-tittelen.

Motstander i lørdagens finale er Aker. Dette er et lag som består av mange av de samme spillerne som Tertnes har møtt i playoff-turneringen, og lagene kjenner hverandre godt. I løpet av høsten slo Tertnes ut følgende lag på sin vei til finalen:

  • Vinner etter innledende turneringsspill mot Stavanger og Ull/Kisa
  • 4. runde – Flint Tønsberg-Tertnes 26-27
  • Kvartfinale – Tertnes-Follo HK damer 33-28
  • Semifinale – Tertnes-Fredrikstad 37-34 (etter 4 ekstraomganger)

Laget reiser til Oslo fredag ettermiddag, og vi gleder oss veldig. Selv om kampen er åpen og fort kan bli jevnspilt, mener vi å ha en god sjanse til å stikke av med gullmedaljene.

Les også: Tertnes tror på seier i NM-finalen

Kampen kan du se på TV2 Sport2. Merk starttidspunkt kl. 09:30.