Tertnes i kvalifiseringskamper – Tertnes

Tertnes i kvalifiseringskamper

Selv om mange av Tertnesjentene var med og vant NM-gull på lørdag, er det ingen tid for å hvile på laurbærene nå. Allerede på torsdag starter kvalifiseringskampene som vi må spille for å sikre oss fortsatt plass i REMA 1000-ligaen, så det er ingen tid for feiring av gullet nå.

For etter at fem av seks kamper i playoff-turneringen var ferdigspilte, var det avklart at Tertnes ikke kunne få flere poeng enn våre playoff-konkurrenter Larvik og Aker. Reglene sier at ved poenglikhet er det laget som er lavest rangert i seriespillet, som havner nederst, og i dette tilfellet var det Tertnes. Dermed ble kampen som opprinnelig var berammet mot Aker i Åsane Arena mandag 16. mai avlyst siden utfallet av denne kampen uansett ikke ville få noen betydning for rangering i playoff.

Vår neste kamp blir derfor den første kvalifiseringskampen mot Gjerpen, og denne kampen spilles torsdag 19. mai i Åsane Arena kl. 18:45. Gjerpen er en klubb med lange tradisjoner i eliteserien, men som etter nedrykk etter 2009/10 sesongen, har slitt med å komme tilbake til toppen. Laget var tilbake i eliteserien (GRUNDIGligaen) i sesongen 2016/17, men i 2019/20 havnet Skiens-laget aller sist, og har siden den gang vært i 1. divisjon. Denne sesongen har de kjempet jevnt med Volda om direkte opprykk, og lagene havnet begge på 35 poeng. Dermed var det kun et ettmålstap i siste oppgjør mellom de to, som var det avgjørende for at Volda var laget som rykket direkte opp. Det er med andre ikke noe «middels godt» 1. divisjonslag vi møter i kvalifiseringskampene, og vi må være godt forberedt på tøffe kamper.

Oppsettet er at det spilles en hjemme- og en bortekamp først, og i begge kampene skal det kåres en vinner. Blir det én seier hver til lagene etter to kamper, vil det bli spilt en tredje kamp for å avgjøre det hele. Dette vil i såfall bli hjemmekamp for Tertnes.

Her er foreløpig oppsett:

  • Tertnes-Gjerpen i Åsane Arena torsdag 19. mai kl. 18:45
  • Gjerpen-Tertnes i Skienshallen søndag 22. mai kl. 17:00
  • Evt. en ekstra, avgjørende kamp i Åsane Arena onsdag 25. mai

Jentene må gjøre jobben på banen, men vi trenger alt som kan krype og gå for å fylle opp tribunen på torsdag. Vi håper at alle de gylne øyeblikkene vi har gitt bergenspublikummet gjennom 30 år i eliteserien, vil bidra til at bergenserne vil støtte oss i kampen for å unngå å rykke ned. Med spillere tilbake fra skade, og ikke minst nye spennende spillere på vei inn, har vi tro på at vi kan stille et sterkt lag neste sesong, og dermed er i stand til å kjempe lenger oppe på tabellen enn hva som har vært tilfelle i år. Men aller først gjelder det altså å redde plassen.

For å legge til rette for å få flest mulig tilskuere i hallen på torsdag, deler vi ut GRATISBILLETTER til ALLE i appen vår, Tertnes Håndball. For å hente ut din billlett, benytt kampanjekoden: GRATISFORALLE

Samle ditt lag eller gjeng, hent billetter i appen og møt opp på torsdag – vi trenger DEG!